Desenes de rubinencs reclamen acabar el tractament o la devolució dels diners a la fallida Dentix

Imagen noticia
Sergi Martínez disputa els seus primers minuts a l’Eurolliga
14 de octubre de 2020
Imagen noticia
El Full Colors es diversifica per diferents racons de Rubí
16 de octubre de 2020

Desenes de rubinencs reclamen acabar el tractament o la devolució dels diners a la fallida Dentix

Imagen noticia

La cadena de clíniques dentals Dentix, amb una sucursal a Rubí ubicada al passeig Francesc Macià, ha presentat oficialment un concurs de creditors a principis d’aquest mes d’octubre per la «incertesa» del refinançament del seu deute i un «deteriorament constant del negoci». Així, Dentix ha deixat de donar servei als seus usuaris, alguns dels quals tenen tractaments inacabats i préstecs de milers d’euros. A Rubí s’ha creat una plataforma d’afectats per la fallida de Dentix a Facebook, de la qual formen part una cinquantena de persones.

Un dels afectats és el rubinenc Iván Sánchez, qui va començar el 2018 un tractament per realitzar-se una pròtesi híbrida a les dents superiors i un implant dental a les dents inferiors, pressupostat en 9.000 euros. Al principi li van dir que el tractament duraria un any, però aquest s’ha anat allargant i des del març encara té pendent l’implant inferior. «Les vegades que he anat a la clínica després de la reobertura pel confinament el tracte ha estat vergonyós. El director de la clínica no vol parlar amb els usuaris ni donar cap explicació», afirma l’Iván.

La majoria d’usuaris afectats expliquen que el mètode de la clínica Dentix a Rubí ha estat donar cita i anul·lar-la en arribar el mateix dia. L’Iván explica que, fins i tot, un dia va haver de demanar-se festa a la feina per acudir a la cita de tarda amb Dentix i es va trobar la clínica tancada. Una altra de les principals preocupacions dels usuaris de Dentix és que no saben si tenen dret a reclamar l’historial clínic i quina garantia tindran per poder finalitzar el tractament a una altra clínica.

Albert Rutllan, qui estava realitzant un tractament d’ortodòncia de gairebé 2.000 euros, explica que va demanar cita o l’historial clínic i li «donen llargues o anul·len les cites». «El meu tractament ha de tenir un seguiment cada 4 o 6 setmanes i des de Dentix em donen cita cada dos mesos», afirma el rubinenc. Rutllan va pagar el tractament en metàl·lic per avançat i ara està en contacte amb alguns membres de la plataforma d’afectats rubinencs per fer una denúncia grupal perquè consideren que «junts són més forts i individualment no els farien gaire cas». Rutllan afirma que, a banda de la cinquantena de persones que participen en la plataforma, hi ha molta gent gran afectada amb préstecs per tractaments de Dentix que no estan ben informades de la situació.

Sandra Miller és una altra de les usuàries de Dentix que té el tractament a mitges, pendent d’uns implants dentals. La clínica li va dir que havia d’esperar tres mesos per posar-se la corona dental, una operació que es va quedar pendent amb el confinament. Aquest dimarts, segons Miller, l’Oficina Municipal de Consum de Rubí (OMIC) li ha comunicat que Dentix ha començat a tornar els diners dels tractaments no finalitzats pagats per avançat i paralitzant els finançaments encara en procés, unes devolucions que s’aniran fent a poc a poc als usuaris. Els afectats esperen una solució a la incerta situació en la qual es troben.