Designades les 765 persones que formaran les meses electorals als comicis generals del 28 d’abril

Imagen noticia
La Síndica de Greuges de Rubí atén 244 queixes i consultes el 2018, gairebé el 30% més que l’any anterior
29 de marzo de 2019
Imagen noticia
L’artista Carme Llop fa una donació a la ciutat d’una vintena d’obres
2 de abril de 2019

Designades les 765 persones que formaran les meses electorals als comicis generals del 28 d’abril

Imagen noticia

Ja s’han designat els membres de les meses electorals i els seus suplents de cara als comicis generals del proper 28 d’abril. Les persones que desenvoluparan aquesta funció han estat escollides aquest dilluns per sorteig en el marc d’un Ple extraordinari, mitjançant una aplicació informàtica de l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

De cara a aquests comicis al Congrés i al Senat s’han determinat un total de 85 meses ─integrades per 765 persones─, repartides en 25 col·legis electorals.

L’Ajuntament començarà a comunicar les designacions en els propers dies. Juntament amb la notificació, els rubinencs escollits rebran un manual d’instruccions on s’explica amb detall el funcionament de la jornada electoral i les seves competències com a presidents o vocals.

La ciutadania que per algun motiu no pugui exercir la responsabilitat que se li ha designat, haurà de presentar la reclamació corresponent a la Junta Electoral de zona en els set dies posteriors a la notificació.

Com és habitual, el consistori oferirà una sessió formativa per als membres de mesa uns dies abans dels comicis.

Canvis en alguns col·legis electorals
Un total de 54.876 rubinencs i rubinenques tindran dret a vot en aquests comicis, que permetran renovar els 350 escons del Congrés dels Diputats i els 208 d’elecció directa del Senat.
En aquesta convocatòria, els electors que votaven al Casino, que està pendent de ser remodelat, es repartiran entre l’Ateneu, el Rubí Forma i l’escola Pau Casals.