Rubí acull el Fòrum d’Escoles Verdes de Primària, que tracta sobre els residus de plàstic

Imagen noticia
La Síndica de Greuges de Rubí atén 244 queixes i consultes el 2018, gairebé el 30% més que l’any anterior
29 de marzo de 2019
Imagen noticia
L’artista Carme Llop fa una donació a la ciutat d’una vintena d’obres
2 de abril de 2019

Rubí acull el Fòrum d’Escoles Verdes de Primària, que tracta sobre els residus de plàstic

Imagen noticia

Al voltant d’una cinquantena d’alumnes i mestres d’una desena d’Escoles Verdes de la comarca es van reunir dijous passat a la Biblioteca per intercanviar experiències al voltant de la reducció dels residus de plàstic. La trobada es va celebrar en el marc dels Fòrums territorials d’Escoles Verdes i de la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya (XESC).

La coordinadora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Rubí, Coral Coscollola, va donar la benvinguda a les persones assistents, provinents de les escoles rubinenques Mossèn Cinto, Montessori, 25 de Setembre, Rivo Rubeo, Montserrat i Regina Carmeli, a banda dels centres Montserrat de Castellbisbal, Rosella de Viladecavalls, Pineda de L’Hospitalet de Llobregat i FEDAC de Cerdanyola. Coscollola va ressaltar la importància que jugaran les escoles un cop entri en vigor la prohibició dels plàstics d’un sol ús a partir del 2021, tot just aprovada pel Parlament Europeu.

Josep Planas, subdirector general d’Informació i Foment de la Sostenibilitat de la Generalitat, també va alertar de la urgència d’eliminar els residus de plàstic: «Pràcticament tot el que ens envolta porta plàstic, fins i tot la roba que portem a sobre, que va deixant petites fibres. Aquestes partícules van a parar al mar i finalment a la cadena tròfica […], de manera que acaben arribant a nosaltres. I no sabem quin efecte tenen».

Sota el lema ‘Plàstic zero a les escoles’, els assistents van intercanviar experiències desenvolupades als seus respectius centres per tal de reduir aquest tipus de residus. Alumnat i professorat van treballar dividits en grups i després van compartir un dinar de carmanyola. La trobada va acabar amb una acció simbòlica de neteja al bosc de Ca n’Oriol, en col·laboració amb l’entitat Caçadors de Trastets.

20 anys d’Escoles Verdes
A Rubí, hi ha una desena d’Escoles Verdes: Montessori, Montserrat, Escola Rivo Rubeo, 25 de Setembre, Mossèn Cinto, Regina Carmeli, Col·legi Balmes i els instituts L’Estatut, el Duc de Montblanc i el JV Foix.