Desmantellat un grup criminal que va robar en sis domicilis de Rubí i Sant Cugat del Vallès

Imagen noticia
La zona blava serà gratuïta a l’agost, i la zona taronja sense limitació horària
31 de julio de 2019
Imagen noticia
Deixadesa i falta de manteniment al barri de la Zona Nord
2 de agosto de 2019

Desmantellat un grup criminal que va robar en sis domicilis de Rubí i Sant Cugat del Vallès

Imagen noticia

Agents de la Unitat d’Investigació dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Rubí van detenir el 16 de juliol tres persones, de nacionalitat georgiana i veïnes de Rubí com a presumptes autores de sis delictes de robatori amb força a domicili i pertinença a grup criminal.

La investigació es va iniciar arran de diversos robatoris amb força a domicilis de les localitats de Rubí i de Sant Cugat del Vallès. Tots els robatoris tenien un mateix patró: es tractaven de pisos molts propers entre ells i el mètode d’accés és el conegut com a ‘bumping’. Consisteix en posar algun objecte a l’interior del cilindre del pany i donar un cop per fer moure els pistons de manera que el pany queda obert. Una vegada obert, el pany pot quedar danyat o pot seguir funcionant, per la qual cosa les víctimes que pateixen aquest tipus de robatoris manifesten en moltes ocasions que en marxar del domicili havien donat dues voltes de clau i se l\’han trobat útil, però sense les esmentades voltes.

Aquest grup criminal aprofitava principalment l’època estival per realitzar els robatoris, de fet s’ha tingut coneixement que alguns dels detinguts van marxar del país al finalitzar l’estiu del 2018 i van retornar els mesos de maig i juny d’enguany per tal de continuar amb l’activitat delictiva.

L’objectiu principal dels robatoris eren diners en efectiu, joies i aparells electrònics.

La investigació duta a terme per part de la Unitat d’Investigació de Rubí va permetre identificar cinc dels membres del grup criminal, als quals se’ls atribueix l’autoria de sis robatoris amb força a domicilis de Sant Cugat del Vallès i Rubí, comesos entre juliol de 2018 i juny de 2019. Després de diverses gestions encaminades a la seva localització i detenció els investigadors van detenir el 16 de juliol tres dels integrants del grup criminal.

El Jutjat d’Instrucció número 4 de Rubí va decretar l’ingrés a presó de dos dels detinguts i llibertat per a un tercer. La investigació continua oberta per tal de localitzar a la resta de membres del grup