Dos anys de lluita per unes pensions dignes: balanç positiu i múltiples activitats per reforçar el moviment

Imagen noticia
Assaig de l’Arribo del Carnaval de Barcelona a l’Espona
17 de febrero de 2020
Imagen noticia
Un rubinenc crea una tecnologia per veure en 3D sense ulleres
19 de febrero de 2020

Dos anys de lluita per unes pensions dignes: balanç positiu i múltiples activitats per reforçar el moviment

Imagen noticia

Fa dos anys que el Moviment per unes Pensions Públiques Dignes de Rubí (MPPDR) es va posar en marxa a la ciutat per defensar el sistema públic de pensions davant algunes mesures polítiques i econòmiques que el podien fer perillar. Durant aquests dos anys, han realitzat assemblees els dimarts al matí a les portes de l’Ajuntament, han organitzat manifestacions i han participat en convocatòries a la comarca, a Barcelona i fins i tot a Madrid. També han organitzat xerrades informatives i han donat suport a diferents moviments com a Rubí Sanitat, contra l’abocador de Can Balasc o a favor del manteniment dels llocs de feina a Continental.
El balanç d’aquests dos anys és positiu, però tot i això no tenen intenció d’aturar la seva mobilització. De fet, i coincidint amb la celebració dels dos anys de lluita, estan organitzant diverses activitats per aconseguir reforçar el moviment i arribar a més gent.

«És necessari que les nostres reivindicacions arribin més enllà dels pensionistes. Nosaltres som el passat, ja tenim una edat, però estem lluitant en el present pel vostre futur, el d’aquells que no han començat a treballar, els que fa poc temps que treballen i aquells que ja fa molts anys i que estan a punt d’unir-se a nosaltres», apunta un dels membres del col·lectiu.

Entre les activitats que s’estan treballant, hi ha una assemblea oberta pel dia 2 de març a l’auditori Vallhonrat, amb participació de sindicats majoritaris, on es farà balanç fins al moment i es plantejaran perspectives de futur.

També s’està organitzant una manifestació pel dia 5 de març, una mobilització lúdico festiva que comptarà amb un grup de jazz i una festa oberta a tothom el dia 13 de març al local de la CGT. Finalment, el dia 29 de març tindrà lloc una calçotada al centre cívic de Can Fatjó.

Cal recordar que el moviment defensa que les pensions vagin lligades a l’increment de l’IPC i que aquesta actualització estigui recollida a la Constitució, que es derogui la reforma laboral i que s’estableixi una pensió mínima de 1.080 euros, entre altres.