Dos treballadors del servei municipal de grua fa mesos que no cobren

Imagen noticia
Rubí sense abocadors i l’AUP denuncien el gestor de Can Carreras per delictes ambientals
21 de marzo de 2019
Imagen noticia
Gabriel Rufián (ERC) visita Rubí i alerta de la importància de les eleccions generals i municipals: «Ens juguem els drets socials, nacionals i civils»
24 de marzo de 2019

Dos treballadors del servei municipal de grua fa mesos que no cobren

Imagen noticia

El servei municipal de grua, gestionat des del 2012 per l’empresa barcelonina Servi Grua SL, manté un conflicte obert amb els treballadors des del 2017, quan hi va haver un canvi en la gerència de l’empresa. Des d’aleshores, els tres treballadors del servei estan vivint un calvari. La situació ha arribat al límit que un dels tres ha estat acomiadat i els altres dos fa mesos que no cobren i els deuen entre 6.000 i 7.000 euros.

Juan González, un dels treballadors, ha explicat que des de la nova gerència els intents de l’empresa per reduir els costos els han portat a diverses situacions insòlites tractant-se d’una concessió pública: «Primer ens van intentar reduir la jornada i el sou un 50% i ens oferien la possibilitat de realitzar el treball en negre, després van intentar tirar endavant un ERE i no van poder i després ens van començar a posar faltes greus». Un dels tres treballadors va ser acomiadat a finals del 2018 perquè l’empresa considera que tenia una baixa mèdica ‘fictícia’ i els dos restants van començar a veure com els pagaments es retardaven fins al punt que ara mateix no estan cobrant. Els dos, que actualment estan de baixa mèdica, tenien el judici pels impagaments programat per la setmana passada, però finalment s’ha ajornat fins a l’estiu. «Aquesta situació ens està portant a una situació familiar i econòmica molt complicada», explica Abel Marín, l’altre afectat. Tots dos porten almenys 13 anys treballant en aquest servei i, segons expliquen, no han tingut mai cap problema.

Els dos treballadors diuen que les persones que ara mateix s’encarreguen del servei de grua sí que estan cobrant i creuen que és perquè són treballadors subcontractats d’altres empreses.

Els afectats, que fa mesos que han denunciat la situació a l’Ajuntament, consideren que el consistori «s’ha despreocupat totalment del conflicte, diu que té reunions amb l’empresa, però no ha aconseguit res», apunta Juan González, que recorda que és una concessió d’un servei públic.

L’Ajuntament ha explicat a Diari de Rubí que està al cas de la situació, però que no pot fer molta cosa, més enllà de reunir-se amb la concessionària per escoltar les raons del conflicte.

Concurs impugnat
Actualment, el servei està en pròrroga forçosa, ja que l’empresa Servi Grua, amb la qual Diari de Rubí no ha pogut contactar, ha impugnat per via administrativa i judicial la nova licitació que es va fer el 2018.