El Parc de Bombers de Rubí es queda sense camió-escala

Imagen noticia
Rubí sense abocadors i l’AUP denuncien el gestor de Can Carreras per delictes ambientals
21 de marzo de 2019
Imagen noticia
Gabriel Rufián (ERC) visita Rubí i alerta de la importància de les eleccions generals i municipals: «Ens juguem els drets socials, nacionals i civils»
24 de marzo de 2019

El Parc de Bombers de Rubí es queda sense camió-escala

Imagen noticia

El Parc de Bombers de Rubí, que dona servei també a Castellbisbal i a Sant Cugat, no tindrà camió-escala. Segons han explicat els agents del cos del parc rubinenc en un comunicat, el sotscap operatiu de Bombers, David Borrell, els ha informat que s’ha prioritzat aquesta infraestructura al Parc de Mollet i al de Cornellà, però no al de Rubí. El 2014, una resolució del Parlament va instar el govern a dotar el Parc de Rubí, que cobreix una població de 177.000 habitants, amb un camió escala, proposta que ha quedat en un calaix. Bombers de Rubí no ha volgut fer declaracions al respecte.

El camió-escala és un vehicle que permet accedir als pisos més elevats de forma més ràpida i immediata i millora l’actuació dels agents tant en el rescat de persones com en la sufocació d’un possible incendi en un habitatge. A més, també millora la seguretat dels mateixos bombers.

A banda, els bombers també lamenten que fa mesos que estan cobrint les guàrdies amb menys personal del que dictamina la normativa. Així, en comptes de ser cinc bombers, alguns dies són quatre i fins i tot han arribat a ser només tres.