El Bòjum comença a prendre forma

Imagen noticia
L’Olímpic Can Fatjó presenta els 23 equips del club d’aquesta temporada
11 de diciembre de 2017
Imagen noticia
Un diorama gegant del Rubí del 1917 serà l’estrella de la tradicional exposició de pessebres
13 de diciembre de 2017

El Bòjum comença a prendre forma

Imagen noticia

El Bòjum, el projecte de la nova entitat Les anades d’olla de Rubí, comença a prendre forma. El dimarts de la setmana passada es va presentar a l’Escola d’Art i Disseny de Rubí (edRa) l’estructura sobre la qual es muntarà aquesta nova imatge de la cultura popular rubinenca.

L’artista rubinenc Rafa Fernández és qui s’ha encarregat de fer l’estructura amb poliestirè que ha de servir de base per construir la bèstia, que està prevista que estigui enllestida el 25 de juny del 2018, coincidint amb els 40 anys del Bòdum, la mítica escultura de Pep Borràs ubicada a la plaça del Doctor Pearson i en la qual s’inspira el Bòjum.

L’entitat ja va explicar fa temps que el nou element tindria tres facetes molt destacades per participar en tot tipus de festes i esdeveniments. En primer lloc, la peça tirarà aigua per la trompa en activitats infantil i correaigües, també llançarà foc pels queixals i per la part de darrere durant els correfocs; i per últim tirarà caramels, confeti i bombolles de sabó en altres esdeveniments.

La presentació de l’estructura del Bòjum va ser una de les sorpreses de la inauguració de la mostra ‘Porexperiencie’ a edRa, una exposició retrospectiva de l’obra escultòrica de l’estudi rubinenc Drastic works, que es basa en el material de la marca Porexpan, tècnicament anomenat poliestirè expandit.

L’estudi Drastic Works es va crear l’any 2004 amb un equip per a fer projectes escultòrics d’investigació i disseny, creació, lloguer i venda d’escultures, decorats en poliestirè expandit i modelatge 3D per a empreses i el món de l’art. Han treballat amb empreses com Pixelimperium, Ferran Adrià, BMW, Joravisión, Comansi, Christian Escribà, etc.

L’ànima de l’estudi i de tota aquesta obra escultòrica és en Rafa Fernàndez, un rubinenc exalumne de l’escola edRa. La mostra, Bòjum inclòs, es podrà visitar fins al 30 de desembre de 10 a 21 hores.