El bus urbà continua amb més d’un 90% menys d’ocupació del que és habitual

Imagen noticia
El CRAC impulsa diversos projectes socials i activitats reivindicatives
23 de abril de 2020
Imagen noticia
Esquerra presenta al govern un paquet de mesures de xoc per afrontar els propers mesos
27 de abril de 2020

El bus urbà continua amb més d’un 90% menys d’ocupació del que és habitual

Imagen noticia

El servei de bus urbà ha mantingut la tendència a la baixa en el nombre de viatgers d\’un dia laborable tot i l\’aixecament de les restriccions de mobilitat de la setmana passada, que permeten l\’activitat dels sectors no essencials. Concretament, hi ha una mitjana diària de 678 validacions, el que suposa un 91% menys d\’ús del que és habitual.

Els autobusos del servei de transport públic urbà de Rubí han circulat aquestes dues setmanes amb un servei adaptat d\’acord amb la demanda esperada amb la tornada a la mobilitat dels sectors no essencials i seguint les indicacions del govern de la Generalitat i de l\’Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona.

L\’oferta de RubíBus és actualment del 65% del servei habitual en dia feiner: les línies 1, 2, 3, 4 i 5 operen al 50%, excepte a les hores punta de matí i de la tarda, quan es reforcen les línies 1, 2 i 3 per tal de complir amb les instruccions de distanciament d\’usuaris.

Pel que fa a l\’ocupació dels autobusos, l\’oferta actual permet que en tot moment sigui igual o inferior al 33% que indiquen les autoritats per poder mantenir una distància de seguretat com a mesura de prevenció del contagi de la COVID-19.

Els horaris especials es poden consultar a la web de l’l’Ajuntament de Rubí, a la web de RubíBus i a les marquesines.

Recomanacions per a les persones que s’han de desplaçar en transport públic
– Evitar utilitzar el transport públic si es troben malament o pertanyen a un grup de risc. En cap cas, no viatjar si hi ha un diagnòstic de coronavirus o algun símptoma compatible amb la malaltia.
– Si es pot, treballar i fer gestions a distància i evitar les hores punta.
– Preveure un temps més llarg de l’habitual per a fer els desplaçaments en transport públic, ja que hi poden haver limitacions d’accés.
– Portar mascareta mentre s’utilitzi el transport públic, tant dins dels vehicles com a les parades.
– Mantenir una distància de seguretat amb les altres persones usuàries.
– En sortir de l’autobús, rentar-se bé les mans amb aigua i sabó o un gel hidroalcohòlic.