L’Ajuntament reparteix més de 10.000 mascaretes infantils

Imagen noticia
El CRAC impulsa diversos projectes socials i activitats reivindicatives
23 de abril de 2020
Imagen noticia
Esquerra presenta al govern un paquet de mesures de xoc per afrontar els propers mesos
27 de abril de 2020

L’Ajuntament reparteix més de 10.000 mascaretes infantils

Imagen noticia

L’Ajuntament de Rubí va començar a distribuir mascaretes infantils dissabte i ho seguirà fent durant tota aquesta setmana. Està previst que se’n distribueixin 10.918. Els destinataris són infants de Rubí entre els 3 i els 14 anys i la mesura pretén donar seguretat als infants que vulguin sortir al carrer acompanyats dels seus pares.

Les mascaretes que s’han fet arribar als infants han estat confeccionades per l’empresa rubinenca Robin Hat: es tracta de mascaretes higièniques reutilitzables que es poden rentar fins a 140 vegades. El repartiment es farà de forma individual, a les bústies de les llars, segons les dades del cens municipal i anirà a càrrec de membres del govern municipal i de personal municipal. Aquest darrer punt ha fet aixecar crítiques per part de l’oposició, a qui també s’havia ofert la possibilitat de fer l’entrega.

Els grups de l’oposició, Esquerra Republicana de Catalunya, Ciutadans, Veïns per Rubí i l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) han fet un comunicat conjunt en el qual valoren positivament l’entrega de mascaretes als infants, però no creuen que l’entrega l’hagin de fer els membres de l’equip de govern i ho qualifiquen de «propaganda institucional». Per aquest motiu, els portaveus dels grups de l’oposició, en nom dels regidors dels seus grups, han declinat participar en el repartiment de mascaretes a domicili.
El material que es deixarà a la bústia anirà acompanyat d’una carta de l’alcaldessa, Ana María Martínez, i d’una infografia amb instruccions sobre la col·locació de la mascareta.

A partir d’aquest dissabte, els infants de la ciutat rebran un sobre amb una mascareta i una carta de l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, acompanyades d\’una infografia sobre l’ús i la col·locació d\’aquest element higiènic.

Què poden fer els nens al carrer?
El govern de l’estat va anunciar fa uns dies que els infants fins a 14 anys poden fer passejos d’una hora al dia, a una distància màxima d’un quilòmetre al costat de casa seva i podran portar joguines, com patinets, bicicletes o pilotes, però no compartir-les. S’hauran de mantenir les distàncies bàsiques de prevenció, garantir la màxima higiene i si és possible, utilitzar mascaretes.