Imagen noticia
El Sènior Masculí del CNR continua imparable a Primera
2 de noviembre de 2017
Imagen noticia
C’s critica la tancada a l’Ajuntament d’alguns regidors d’ERC, l’AUP i el PDeCAT durant el cap de setmana
6 de noviembre de 2017

El camp de les monges

Imagen noticia

El ‘camp de les monges’ era un camp tancat que a la primera meitat del segle passat era propietat de la família Bertrand, els empresaris que regentaven el complex industrial tèxtil que anomenem ‘Vapor Nou’, situat a l’altra banda de la Riera. En aquella època era un dels llocs de Rubí on les entitats recreatives de la vila muntaven els seus envelats durant la Festa Major.

Posteriorment va passar a mans del que ara és el col·legi de monges ‘Regina Carmeli’. Hem de tenir en compte que la família Bertrand era molt religiosa i col·laborava molt amb obres de la parròquia de Sant Pere i altres entitats catòliques de Rubí. Durant molt de temps va ser un pati d’esbarjo d’aquell centre d’educatiu i també es feia servir ocasionalment com a camp esportiu. Però fins i tot als anys 40 s’hi havien fet actuacions de l’Esbart Dansaire, com les ballades de gitanes; cal destacar la que es va fer el 1948, juntament amb altres esbarts, quan se celebraren els 25 anys de l’entitat i es va homenatjar Leandre Peracaula, primer director de l’Esbart.

El 1968 es van iniciar les obres d’ampliació del col·legi Regina Carmeli, que finalitzaren el 1970, cosa que va implicar la total transformació d’aquest camp en un pati pavimentat rodejat de blocs destinats a les diferents aules escolars.

L’autor d’aquestes línies, que va cursar els pàrvuls en aquest centre, encara recorda el camp de finals dels 60, abans de les obres, amb els seus gronxadors. De fet són imatges una mica borroses a causa del pas dels anys.

La foto que acompanya aquest article procedeix de la família Tortosa-Pastor i fou publicada al llibre L’Abans.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *