El Celler ha estat una vegada més l’escenari del tast final dels Premis Vinari que decideix els millors vins catalans de l’any. Una vintena d’enòlegs, sommeliers i periodistes van tastar a cegues dilluns a la tarda les gairebé 200 referències que s’han classificat per la final del concurs. El Celler de Rubí, que enguany compleix el seu centenari i que va ser rehabilitat per l’Ajuntament el 2013, ha acollit sempre aquest tast final del concurs de vins i escumosos catalans.
Els Premis Vinari s’han hagut d’adaptar a la situació generada per la covid-19. Així, els tastadors van seure a dos metres de distància entre ells, van fer servir mascareta, van utilitzar de forma constant gel hidroalcohòlic i no van compartir espais d’oci amb els organitzadors. Per aquest motiu, enguany no es va celebrar el tradicional sopar relacional que sempre s’oferia al final del tast: “Aquesta edició dels premis ha servit de prova d’estrès pels guardons. No teníem clar que enmig de l’estat d’alarma els cellers tinguessin la capacitat de participar com un any normal, però ho han fet”, va explicar Salvador Cot i Belmonte, editor de Vadevi.cat i impulsor dels premis. Els guanyadors del certamen es donaran a conèixer el 9 d’octubre a Vilafranca del Penedès.
L’acte va comptar amb la presència de l’alcaldessa, Ana M. Martínez, que va subratllar una vegada més la importància que la ciutat aculli el tast final dels Premis Vinaris i connecti d’aquesta forma amb el seu passat: “És una manera d’honorar el passat vitivinícola de la ciutat i de donar valor a les persones que van treballar i viure al voltant de l’antic Celler Cooperatiu de Rubí”.
Un cop va acabar el tast, els membres del jurat i l’organització van fer una visita guiada a l’exposició sobre la història del Celler, que es pot veure fins al 20 de desembre a la sala Cèsar Martinell.