El cicle d’EcoTallers ensenyarà a confeccionar mascaretes

Imagen noticia
Cribratges porta a porta en alguns carrers del 25 de Setembre, Les Torres i Ca n’Oriol per identificar persones amb coronavirus
7 de septiembre de 2020
Imagen noticia
Ja són 107 les víctimes mortals de la covid-19 a Rubí
9 de septiembre de 2020

El cicle d’EcoTallers ensenyarà a confeccionar mascaretes

Imagen noticia

El Servei Educatiu de Residus de l’Ajuntament ha organitzat un nou cicle d’EcoTallers en clau de Re per als mesos de tardor. La nova programació inclou diversos tallers en línia i vídeotutorials, a través dels quals es donaran eines per aprendre a aprofitar els recursos i a prevenir la generació de residus. Les inscripcions als cursos del mes de setembre ja estan obertes i es poden fer a través del web www.rubi.cat/ecotallers.

Una de les accions més destacades és la que es realitzarà entre el 14 i el 18 de setembre, un curs dedicat a la confecció de mascaretes reutilitzables per tal de reduir els residus. El curs consistirà en tutorials en format audiovisual en els quals diverses costureres de la ciutat mostraran trucs per confeccionar mascaretes higièniques reutilitzables: «La creació d’aquests vídeos respon a la voluntat de promoure les alternatives reutilitzables i reduir l’impacte ambiental de la situació sanitària actual», ha explicat el regidor de Medi Ambient i Transició Ecològica, Andrés Medrano.

A partir del 22 de setembre i fins a mitjans de desembre, les activitats continuen amb una gran varietat de temàtiques per aprendre a prevenir residus a la llar. Moltes d’aquestes propostes estan relacionades amb la reparació d’electrodomèstics. L’oferta també inclou la reparació i reacondicionament de mobles i un taller de cosmètica natural per poder fer una bona higiene bucal sense residus.

També es publicaran tres vídeotutorials més: un sobre reparació tèxtil i dos de temàtica nadalenca per prevenir residus i reutilitzar materials.