El cementiri comptarà amb un espai de dol per recordar els nadons de mort gestacional i perinatal

Imagen noticia
Desallotjat un local a la plaça Constitució on hi havia 17 persones al seu interior
23 de octubre de 2020
Imagen noticia
El CRAC inicia el cicle expositiu ‘Amb mans de dona’
27 de octubre de 2020

El cementiri comptarà amb un espai de dol per recordar els nadons de mort gestacional i perinatal

Imagen noticia

El 15 d’octubre es va commemorar el Dia internacional per a la visibilització de la mort gestacional, perinatal i neonatal, una realitat que, malgrat no ser habitual, és present en força famílies. Amb la voluntat d’oferir a aquests nadons i a les seves famílies el reconeixement que es mereixen, l’Ajuntament està estudiant diferents propostes per habilitar un espai de record al cementiri municipal.

Segons les últimes dades del Departament de Salut, 254 nadons van néixer morts l’any 2017 a Catalunya i un centenar no van arribar al mes de vida. És el que es coneix com a mort gestacional, perinatal o neonatal, en funció de si la mort és a partir de la setmana 22 de l’embaràs, en els moments previs o posteriors al part o en el primer mes de vida. Les dades no comptabilitzen les pèrdues que es poden produir en les primeres setmanes de gestació.

Avui en dia, el dol lligat a l’arribada d’un infant segueix sent un tema tabú a la nostra societat, que invisibilitza aquestes famílies i el seu dolor. Amb l\’objectiu de revertir aquesta situació, la Junta de Portaveus va aprovar una moció al Ple municipal del 28 de maig de 2020 que recull la voluntat de crear un espai al Cementiri dedicat a tots els nadons que han mort al ventre de les seves mares o al cap de poc temps de néixer.

Actualment, l\’Ajuntament està a la fase d\’estudi de diferents propostes per a la creació d\’aquest espai. L\’objectiu és habilitar un racó simbòlic on les famílies puguin anar a recordar els seus infants i, alhora, que aquest espai doni visibilitat a la realitat de la mort gestacional, perinatal i neonatal.

Coincidint amb el Dia internacional per a la visibilització de la mort gestacional, perinatal i neonatal, durant tot el mes d’octubre la Biblioteca Mestre Martí Tauler exposa, a la planta 0, el fons documental sobre avortaments, dol i mort perinatal. Durant tot l’any, aquest material està disponible en servei de préstec.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *