El cementiri ha ampliat el seu horari per afavorir una afluència de gent més escalonada per Tots Sants

Imagen noticia
L’Ateneu acollirà dues activitats relacionades amb la poesia
28 de octubre de 2020
Imagen noticia
‘Misterio en la isla. La nereida perdida’, l’última novel·la de la trilogia ‘El club de los soñadores’ de l’escriptor rubinenc Jorge Portela
30 de octubre de 2020

El cementiri ha ampliat el seu horari per afavorir una afluència de gent més escalonada per Tots Sants

Imagen noticia

Coincidint amb la festivitat de Tots Sants, el cementiri municipal de Rubí ha ampliat el seu l’horari d’obertura des de dissabte passat i fins a l’1 de novembre. Durant aquest període, les persones interessades en visitar la instal·lació hi poden accedir des de les 9 h fins a les 18 h. Davant l’epidèmia de coronavirus, el consistori recomana a la ciutadania que opti per anar al cementiri els dies previs o posteriors al diumenge 1 de novembre, amb l’objectiu d’evitar aglomeracions aquell dia.

A més, s’han establert diverses mesures per prevenir els contagis. Així, l’aforament està limitat al 50% i es controla l’accés al recinte, amb la voluntat d’evitar una elevada concentració de persones alhora. A més, s’han habilitat unes marques a terra per indicar els sentits de circulació als diferents carrers del cementiri per tal que es pugui mantenir la distància de seguretat interpersonal de 2 metres i s’ha col·locat una tanca a la porta principal per diferenciar el carril d’entrada i el de sortida.

Un equip de neteja desinfecta el terra un cop al dia, mentre que els espais comuns com baranes o passamans es van desinfectant durant tota la jornada. Les sepultures, al no tractar-se d’elements comuns, cal que les netegin les seves respectives famílies.

Els banys estan tancats, ja que se’n desaconsella el seu ús. No obstant, si alguna persona necessita fer-los servir, pot demanar la clau al personal del cementiri. Els banys es desinfectaran després de cada ús, a banda de les neteges habituals programades.

L’ús de mascareta és obligatori i hi ha dispensadors de gel hidroalcohòlic a l’entrada i a diferents punts del recinte. Està prohibit menjar i beure dins de la instal·lació.

Enguany, el mossèn de la parròquia de Sant Pere no oferirà la pregària pels difunts amb motiu de Tots Sants.