El centenari del Celler i l’arribada del tren a Les Fonts, protagonistes del nou Butlletí

Imagen noticia
La Penya Blaugrana Ramon Llorens recollirà signatures per a tots els precandidats a la presidència del Barça
29 de desembre de 2020
Imagen noticia
Rubí és la ciutat de la comarca on més ha augmentat l’atur
11 de gener de 2021

El centenari del Celler i l’arribada del tren a Les Fonts, protagonistes del nou Butlletí

Imagen noticia

Dos aniversaris ocupen aquest any 2020: el centenari de la creació del Celler cooperatiu de Rubí, una obra de l’arquitecte Cèsar Martinell, i el de l’arribada del tren elèctric a Les Fonts. Al número 80 del Butlletí del Centre d’Estudis Rubinencs-Grup de Col·laboradors del Museu de Rubí (CER-GCMR) es recullen dos interessants treballs que presenten una síntesi de cadascun d’aquests dos fets. Per una banda, Natàlia Giménez publica un article sobre el Celler de Rubí i, per l’altra, Ramon Lascorz n’ha redactat un al voltant del naixement de Les Fonts com a resultat de la inauguració del baixador ferroviari l’agost del 1920.

La commemoració del centenari de Les Fonts ha estat resultat de l’activitat conjunta del Centre d’Estudis Rubinencs, del Grup de Col·laboradors del Museu de Rubí i de l’activa Associació de Propietaris i Veïns d’aquesta localitat, que ha donat com a fruit una sèrie d’activitats malgrat les dificultats que ha provocat la crisi de la pandèmia.

Tampoc hi falta l’habitual article referent a algun aspecte del patrimoni arqueològic local, redactat per Jordi Font, així com la secció ‘La conversa’, de Guifré Lloses, que aquesta vegada té com a protagonista la companyia de teatre rubinenca La Tal.

Diversos negocis de Les Fonts i de Rubí, amb la inclusió de publicitat, han ajudat que pugui sortir a la llum pública aquest nou número.

El nou Butlletí es pot trobar a l’establiment Vilalta, el Racó del Llibre, la llibreria L’Ombra, el local del Centre d’Estudis Rubinecs, ubicat a la Biblioteca, i la papereria Hello Yoli, de Les Fonts, per un preu de 7 euros.

Deixa un comentari