El centenari del tren, present a la Festa Major

Imagen noticia
Una vintena de concerts pel festival musical RRandom
22 de junio de 2018
Imagen noticia
Èxit de la primera edició de Vespres a l’era de Can Xercavins
26 de junio de 2018

El centenari del tren, present a la Festa Major

Imagen noticia

La Festa Major també tindrà un racó dedicat a la commemoració del centenari de l’arribada del tren a Rubí que se celebra enguany. En primer lloc, l’Antiga Estació acollirà fins al 19 de gener del 2019 una exposició fotogràfica sobre l’arribada del ferrocarril amb el títol ‘Cent anys de tren’. La mostra es divideix en quatre àmbits: Rubí abans de l’arribada del tren, la inauguració del Ferrocarril, l’esplendor dels anys 20 i 30, el temps de la guerra i la rierada, i per últim, en el darrer àmbit, mostra la història de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya del 1979 fins al 1993. La mostra compta amb la col·laboració de FGC i del Grup de Col·laboradors del Museu de Rubí-Centre d’Estudis Rubinencs (GCMR-CER). Precisament, aquesta entitat instal·larà el 29 i 30 de juny i l’1 de juliol una parada amb una petita exposició fotogràfica sobre l’evolució dels trens i les estacions. A més, també es podran veure maquetes de combois. L’objectiu de la mostra és complementar l’exposició que es podrà veure a l’Antiga Estació.

Es mostraran algunes de les fotografies que il·lustren el nou exemplar del Butlletí, dedicat al centenari de l’arribada del tren a Rubí, i que està previst que es presenti a principis de juliol.

Tot i això, el Butlletí es podrà adquirir abans, durant la Festa Major, a les llibreries locals i a la parada del GCMR-CER. La parada estarà ubicada al passeig Francesc Macià de 18 a 21 hores.