La sardana tornarà a ser una de les protagonistes de la Festa Major

Imagen noticia
Una vintena de concerts pel festival musical RRandom
22 de junio de 2018
Imagen noticia
Èxit de la primera edició de Vespres a l’era de Can Xercavins
26 de junio de 2018

La sardana tornarà a ser una de les protagonistes de la Festa Major

Imagen noticia

El Foment de la Sardana de Rubí ha organitzat un any més diverses activitats al voltant de la sardana per gaudir durant la Festa Major de Sant Pere. Enguany, a més, serà un any especial, ja que aquest 2018 es commemora el centenari del naixement de Ricard Viladesau, músic i compositor, especialment de sardanes i havaneres, però també de ballables i un dels millors instrumentistes de tenora de Catalunya. Viladesau serà el protagonista del tradicional Concert de sardanes i música per a cobla.

A més de participar en el seguici de Festa Major, el mateix dijous 28 de juny a les 21 hores a la plaça Catalunya, tindrà lloc la primera audició de sardanes. Aquesta anirà a càrrec de la cobla La Principal de la Bisbal. Entre els temes de l’audició, hi haurà ‘A Rubí, de tot cor’ de Miquel Tudela i ‘Lleida, ciutat pubilla’ de Ricard Viladesau.

També el dijous tindrà lloc el tradicional gran Ball d’Envelat, una proposta ja tradicional a la Festa Major. El ball tindrà lloc a mitjanit a la plaça Doctor Guardiet i estarà amenitzat per l’orquestra internacional La Principal de la Bisbal.

El dia de Sant Pere, divendres 29 de juny, a les 19 hores a l’església de Sant Pere, tindrà lloc el Concert de sardanes i música per a cobla, que anirà a càrrec de la cobla Ciutat de Girona, sota la direcció de Jesús Ventura. La primera part del concert estarà íntegrament dedicada a la figura de Ricard Viladesau, amb cinc temes de lluïment d’un instrument en concret (tenora, tible, fiscorn, trompeta i flabiol). La segona part constarà de diverses peces com ‘Crit d’alerta’ de Miquel Serra o ‘La Gavina’ de Frederic Sirés.

La darrera audició serà diumenge 1 de juliol a les 18.45 hores a la plaça Catalunya i serà interpretada per la cobla Ciutat de Cornellà. Entre els temes del programa hi ha ‘Mimosa’ de Vicenç Bou, ‘Vint+cinc de Flor de Neu’ de Carles Santiago, dedicada al 25è aniversari de l’Escola de Sardanes Flor de Neu, i ‘Llavaneres’ de Francesc Mas.