El Comitè de Vaga 8M Rubí boicoteja l’acte institucional del Dia de la Dona: «No es feminismo, és postureo»

Imagen noticia
Manifestació feminista durant la jornada de vaga
7 de marzo de 2019
Imagen noticia
Multitudinària manifestació feminista a Rubí: les dones prenen els carrers
9 de marzo de 2019

El Comitè de Vaga 8M Rubí boicoteja l’acte institucional del Dia de la Dona: «No es feminismo, és postureo»

Imagen noticia

El Comitè de Vaga Feminista a Rubí ha boicotejat l\’acte institucional del Dia de la Dona, que ha tingut lloc aquest migdia. Amb una sorollosa xiulada i crits com \»No es feminismo, es postureo\» o \»El Ayuntamiento es machista\», les participants han impedit que la lectura del manifest per part de l\’alcaldessa i regidores d\’altres formacions polítiques se sentís amb normalitat.

Les manifestants han criticat les polítiques d\’igualtat de l\’Ajuntament, i han reiterat que la vaga d\’aquest divendres és una vaga contra el masclisme, el capitalisme i el racisme. Membres de la secció sindical de CCOO a l\’Ajuntament han explicat que l\’Ajuntament té el pla d\’igualtat caducat des de fa un any, que no fan efectives les polítiques d\’igualtat i que el servei d\’igualtat no compta amb els suficients recursos humans. També han criticat que encara no s\’ha fet donació dels diners de la vaga del 8 de març passat a l\’entitat Helia Dones, que treballa per donar suport a dones víctimes de violència de gènere.

Malgrat els crits i les xiulades, les regidores han llegit com han pogut el manifest. Durant el seu torn d\’intervenció, l\’alcaldessa, Ana M. Martínez, ha interpel·lat les manifestants: \»Esteu fent una mica el ridícul\» i ha afirmat que \»la veritat és que donar aquest exemple el dia que reivindiquem els drets de les dones a mi em fa sentir molt trista. Quin mal exemple\», el que encara ha agitat més els ànims a la plaça, on hi havia unes 500 persones, entre manifestants i persones que havien anat a l\’acte institucional.

Efectius de la Policia Local han reclamat més presència policial, davant alguns moments de tensió, quan les manifestants han volgut situar-se davant la porta de l\’Ajuntament. Un cop finalitzada la lectura, tant el Comitè de Vaga 8M com la secció de CCOO han marxat, cada grup a continuar amb les seves activitats programades per la jornada de vaga.

Pel que fa al contingut del Manifest, promogut per la Federació de Municipis de Catalunya i l\’Associació Catalana de Municipis, el text convidava a sumar-se a la vaga feminista organitzada pels diferents col·lectius feministes, organitzacions socials i sindicals, en tots els seus vessants: vaga de cures, de consum, laboral, educativa, contra les violències i el racisme. El document també reivindicava una societat igualitària, justa, rica, equilibrada, integradora i lliure de violències masclistes.

Manifestació a la tarda
Al llarg del matí el Comitè de Vaga del 8M ha dut a terme diverses accions, que continuaran durant la tarda i que culminaran en la manifestació que han convocat per aquesta tarda a les 19 h a la Rambla del Ferrocarril. L\’organització ha demanat anar vestides de negre i amb alguna peça lila i que els homes que participin vagin darrere.