El concepte de ciutadania a partir del fet migratori centrarà el Dia dels Drets Humans a Rubí

Imagen noticia
El Celler acollirà una festa de Cap d’Any amb dos ambients musicals
10 de diciembre de 2018
Imagen noticia
C’s presenta l’equip de campanya i carrega contra el govern local
12 de diciembre de 2018

El concepte de ciutadania a partir del fet migratori centrarà el Dia dels Drets Humans a Rubí

Imagen noticia

El Dia dels Drets Humans, que es commemora aquest 14 de desembre, se celebrarà a Rubí amb una reflexió sobre el concepte de ciutadania. Sota el títol ‘Els drets humans a la ciutat: nova ciutadania’, la Biblioteca serà l’escenari de la representació del muntatge teatral ‘El rei del Gurugú’, de Ferran Joanmiquel, que interpretarà la companyia La Nave Va. Es tracta d’una proposta que aborda el fet migratori des d’un punt de vista diferent. La posada en escena tindrà lloc a les 18.30 hores.

Aquesta representació donarà pas a un debat, una hora després, sobre la mateixa qüestió. En aquesta taula rodona hi participaran membres d’associacions de migrants de Rubí, el president de la Coordinadora d’Associacions Senegaleses de Rubí, Bocar Sam, i el professor d’Antropologia de la Universitat Rovira i Virgili (URV) Jordi Moreres.

Totes dues activitats estan obertes a tota la ciutadania per tal de donar a conèixer experiències migratòries i com cal encarar el concepte de ciutadania a partir d’aquestes situacions.

A més, aquest divendres encara es pot visitar la mostra ‘Drets Humans: el nostre món, la nostra dignitat, el nostre futur’, organitzada per la Coordinadora d’ONGD i altres moviments solidaris de Lleida i l’Associació Cultural Humoràlia.

L’exposició, promoguda a la ciutat per Rubí Solidari, sensibilitza la ciutadania sobre la vulneració dels drets humans a partir de l’art gràfic com a gènere de denúncia i de compromís cívic. La mostra contribueix a la reflexió sobre els drets humans, entenent aquests com la base sobre la qual es pot començar a construir un món més just, més igualitari i més digne per a totes les persones.