El concert de primavera de la Banda de Rubí homenatja la música folk europea

Imagen noticia
Tot a punt pel Duatló de Rubí, que serà diumenge
9 de marzo de 2018
Imagen noticia
Més de 700 joves participen a la Jornada de Formació Professional
13 de marzo de 2018

El concert de primavera de la Banda de Rubí homenatja la música folk europea

Imagen noticia

L\’Associació Rubí Musical Segle XXI Banda de Rubí va celebrar el passat dissabte a La Sala el concert de primavera, una cita anual que genera molt d\’interès entre el públic rubinenc. Enguany l\’espectacle portava el títol \»Arrels\», ja que el protagonisme va ser per la música tradicional europea. Unes 400 persones van gaudir d\’un repertori eclèctic format per \»Noche en Granada\» d\’Emilio Cebrián Ruiz, \»Puigsoliu. Poema Simfònic\» de Joaquim Serra, \»Rumanian Folk Dances\» de Bela Bártok o \»Chimo\» de José María Ferrero, entre d\’altres.

Els integrants de la banda porten des de finals de novembre assajant en exclusiva per aquest concert. Segons explica el director musical de la banda, Lluís Calduch, primer van pensar en un organitzar un concert de primavera dedicat a la música folk catalana i, fent pluja d\’idees, van decidir interpretar temes de música tradicional de diversos països europeus, obres més elaborades que van ser elevades pels seus autors a les sales de concert.

A més a més, el repertori va incloure un concert de trombó de Lars-Erik Larsson per donar-li l\’oportunitat d\’interpretar com a solista a un dels integrants del grup, Jaime Muñiz. Calduch explica que en cada edició del concert de primavera els hi agrada donar més protagonisme als seus músics amb projecció professional. D\’altra banda, els músics van interpretar temes de la banda sonora de Forrest Gump.

El director de la banda considera que la recepció del públic \»va ser fantàstica\», omplint tres quarts parts de l\’aforament de La Sala, i valora positivament l\’àmplia representació institucional entre el públic, amb la presència de l\’alcaldessa i els regidors de Cultura i Educació. Recordem que l\’any passat el concert de primavera es va celebrar a l\’escenari del Casal Popular. També han destacat que aquest és el primer concert on han venut entrades per Internet, tot i no haver-ho anunciat entre els seus seguidors.

La Banda de Rubí agrupa a músics amateurs d\’instruments de vent i percussió des del 2011, dins de l\’Associació Rubí Musical Segle XXI. Els components del grup tenen una franja d\’edat dels 14 als 64 anys, tot i que la majoria d\’ells estan al voltant de la vintena. El seu proper repte serà el Concert de Festa Major, una actuació amb cançons de musicals en col•laboració amb l\’Escola Dinàmic Crescendo de Rubí. Lluís Calduch explica que aquest espectacle serà un tastet del concert de primavera de l\’any vinent.