El confinament dispara els abocaments d’escombraries fora dels contenidors

Imagen noticia
Rubí registra 7 nous casos positius de coronavirus en l’última setmana
8 de julio de 2020
Imagen noticia
Rubí homenatjarà el centenar de víctimes rubinenques de la covid-19 amb un acte institucional
10 de julio de 2020

El confinament dispara els abocaments d’escombraries fora dels contenidors

Imagen noticia

El confinament ha agreujat el problema dels abocaments fora dels contenidors, especialment a les zones d’urbanització. Així només al mes de maig, es va registrar un increment d’abocaments de residus voluminosos addicionals als que són habituals de 49.000 kg.

I és que el temps de confinament ha donat temps a molts residents a fer neteja, no només dels seus habitatges, sinó també de les seves parcel·les. De fet, el consistori ha detectat un augment de la recollida de restes vegetals de 30 tones addicionals al mes de maig.

Malgrat tots els recursos que hi ha al municipi per facilitar la recollida dels residus voluminosos, de les restes de la poda o de mobles, entre altres, els abocaments il·legals s’han disparat i amb aquests, les queixes i denúncies d’aquells veïns que pateixen els resultats d’aquests actes incívics.

Reforç del servei de neteja i recollida a les urbanitzacions
Per tot plegat, des de principis de juliol, l’Ajuntament ha reforçat el servei de recollida i neteja de les bateries de contenidors ubicades a les urbanitzacions, segons ha informat en la primera reunió de la comissió de treball sobre residus, creada en el marc de la Taula d’urbanitzacions.

Concretament, s’ha desplegat un equip de vuit persones que, mitjançant tres camions de caixa oberta, atén situacions d’abocaments fora dels contenidors. Aquest equip treballa de manera sistemàtica per totes les urbanitzacions cada tarda, de dilluns a dissabte, recollint tots els residus abocats fora dels contenidors, exceptuant la poda, que té un servei específic de recollida.

Paral·lelament, el servei de recollida de poda també s’ha vist reforçat. Fins ara, la retirada d’aquest tipus de residus es feia a demanda, sis matins a la setmana, als quals ara s’han afegit tres dies extres. Per facilitar que la ciutadania dugui a terme la recollida correctament, al setembre és previst que es porti a terme la segona fase de la campanya de distribució de saques per a la recollida de restes vegetals. La intenció és lliurar més de 2.600 saques, que s’afegiran a les 1.600 que ja es van repartir a la primera fase.

Tot aquest reforç es complementarà amb una reorganització del servei, que comportarà l’establiment d’un calendari fix de recollida i manteniment de bateries de contenidors per cada zona de les urbanitzacions. El calendari es donarà a conèixer a totes les persones residents, amb l’objectiu de facilitar el dipòsit ordenat de residus ─caldrà igualment avisar al Telèfon Verd─.