El Consell de la Gent Gran assenyala l’intercanvi generacional com la seva activitat més valuosa

Imagen noticia
L’AUP inicia una petició a Change.org per recuperar el camp de golf com a parc públic
12 de noviembre de 2019
Imagen noticia
Activitats de TRI-A per la Setmana de la Ciència
14 de noviembre de 2019

El Consell de la Gent Gran assenyala l’intercanvi generacional com la seva activitat més valuosa

Imagen noticia

El Consell Consultiu de la Gent Gran de Rubí es va reunir dimarts en una sessió plenària presidida per l’alcaldessa, Ana M. Martínez, per valorar la feina feta durant l’últim any i establir les línies de treball de cara al 2020. El ple, que ha comptat amb la participació de la regidora de Gent Gran Activa, M. Carmen Cebrián, també va servir per homenatjar Armand Estella per la seva dedicació al capdavant del Consell Consultiu durant més de 8 anys de presidència.

Durant la trobada, es va repassar l’activitat del consell des del mes d’octubre del 2018, com la participació dels consellers i conselleres en l’elaboració del Pla estratègic en l’àmbit de les persones grans 2019-2022 i el programa ‘Gaudeix de la vida en gran!’.

Les accions desenvolupades en el marc del Programa d’intercanvi intergeneracional van ser de nou les més valorades per les persones integrants del consell.

Dins d’aquestes, destaquen les sessions que s’han dedicat a treballar els drets humans amb alumnat de la ciutat, l’intercanvi de nadales amb els nens i nenes de l’escola Balmes i el projecte Memòria Viva, que posa en contacte la gent gran amb l’alumnat dels instituts per tractar temes relacionats amb la història local.

Com a novetat, aquest any s’han incorporat dues temàtiques noves: Jocs del record, a través del qual els nois i nois aprenen com i amb què jugava la gent gran i l’Espai de coneixement compartit, que converteix els avis i àvies en fonts d’informació per a l’alumnat de batxillerat que està fent els seus treballs de cerca. A més, es mantenen les sessions del curs passat sobre ‘Records d’una migració’, ‘El franquisme’, ‘El Rubí del passat’ i ‘Dones i indústria tèxtil a Rubí’.

L’incivisme, el que més preocupa
El ple també ha definit els temes que preocupen als membres del consell. Les actituds incíviques de la ciutadania, l’excés de velocitat de circulació de patinets, bicicletes i cotxes i el sistema de recollida de fulles i branques són les qüestions que els conselleres creuen que cal millorar de la ciutat.

Durant aquest curs, el Consell Consultiu de la Gent Gran s’implicarà en un projecte sobre bona convivència amb el Consell de la Infància i l’adolescència, participarà en la commemoració del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, impulsarà un espai per a les persones grans a Ràdio Rubí i es proposa crear una xarxa de bars i restaurants amigables amb les persones grans.