El Consell Local per la República es presentarà dijous vinent

Imagen noticia
Mireia Boya presentarà el llibre ‘Trencar el silenci’ a Rubí
4 de marzo de 2020
A Rubí, escola pública i de qualitat (I)
6 de marzo de 2020

El Consell Local per la República es presentarà dijous vinent

Imagen noticia

El grup impulsor del Consell Local per la República ha anunciat que la presentació del nou òrgan, que de moment s’ha constituït com una entitat, es farà el 12 de març a les 19 h en un acte al Casal Popular obert a tothom.

El Consell Local per la República és una entitat que neix amb «voluntat de transversalitat i de ser un moviment ampli» amb «vocació institucional» i per treballar per «la construcció de la república», segons han explicat els impulsors de la iniciativa. Tot i que el moviment s’ha creat a partir de les sinergies de la plataforma U d’Octubre, la intenció és que no sigui un espai de diàleg de partits polítics i entitats independentistes, sinó que el que es busca és la màxima participació ciutadana. Per això, el dia de la presentació, es posaran a disposició dels assistents uns fulls per tal d’adherir-se a l’entitat. A partir d’aquí, s’escolliran els càrrecs del Consell Local per la República, que són els qui hauran de desplegar tota l’activitat de l’entitat.

«El Consell Local per la República té una vocació territorial, de treballar per Rubí», ha explicat un dels impulsors, Jep Quintas, i el seu objectiu final és «materialitzar la república. La Casa de la República de Waterloo és un element simbòlic i els Consells Local per la República han de ser el seu braç polític». Tot i això, encara hi ha molts interrogants sobre quina serà la relació d’aquestes entitats amb la Casa de la República de Waterloo i també entre elles: «És un procés que ve des de la societat civil i que hem de veure com acaba relacionant-se». El que sí que ha començat a fer l’entitat aquests dies és treballar per tirar endavant algunes comissions de treball.