El Consell Local per la República impulsa una campanya d’objecció fiscal contra la monarquia

Imagen noticia
El govern descarta rebaixar-se el sou per dedicar-lo a mesures contra la crisi
8 de mayo de 2020
Imagen noticia
«Reiniciar el sistema» amb l’exemple
12 de mayo de 2020

El Consell Local per la República impulsa una campanya d’objecció fiscal contra la monarquia

Imagen noticia

El Consell Local per la República ha iniciat una campanya d’objecció fiscal sota el títol ‘Prou monarquia’ que té per objectiu que els ciutadans no paguin a la declaració de la renda els diners que serveixen per finançar la monarquia i altres òrgans que l’entitat considera «repressors», com el Tribunal Constitucional, el Tribunal Suprem o l’advocacia de l’estat.

El Consell impulsa aquesta campanya de «desobediència civil» inspirant-se en la campanya d’objecció fiscal a la despesa militar que ja fa anys que es realitza i que no constitueix ni frau ni delicte, segons la jurisprudència. L’entitat ha explicat que l’objecció fiscal comporta «riscos mínims per als objectors i molta feina per a l’estat». Calculen que el cost per persona d’aquestes institucions és de 10 euros anuals, la xifra que proposen que es deixi de pagar en la declaració de la renda, el que suposaria «un gest de desobediència civil massiva per Hisenda», però que no suposaria una davallada d’ingressos per l’estat.

La campanya es vehicula a través del web https://proumonarquia.cat, i va dirigida als assalariats i als jubilats, però no als autònoms ni a les empreses, «que podrien patir inspeccions venjatives». Per tal de donar més informació a les persones interessades, el Consell Local de la República de Rubí, juntament amb el de Sant Cugat, ha organitzat una trobada virtual a través de Zoom aquest dimarts a les 19 h. Per participar es pot enviar un correu electrònic a [email protected] També hi haurà una segona trobada virtual el 15 de maig a les 19 h.