L’Ajuntament talla el trànsit d’alguns carrers de la ciutat per facilitar els passejos

Imagen noticia
El govern descarta rebaixar-se el sou per dedicar-lo a mesures contra la crisi
8 de mayo de 2020
Imagen noticia
«Reiniciar el sistema» amb l’exemple
12 de mayo de 2020

L’Ajuntament talla el trànsit d’alguns carrers de la ciutat per facilitar els passejos

Imagen noticia

Des d’aquest dissabte, es talla cada dia el trànsit a l’avinguda de la Llana, entre la plaça Verneda i el pont de Can Claverí, i a l’avinguda Can Tapis, entre el carrer Bosc i el carrer de les Valls entre les 18 h i les 23 h. L’Ajuntament ha pres aquesta mesura per reservar durant aquestes hores l’espai per als passejos o les persones que fan esport. En el cas de l’avinguda de Can Tapis, conegut com el camí antic de Rubí, enllaça amb el camí de Can Xercavins i permet a la ciutadania fer un recorregut en un entorn natural de 2,8 km.

Es tracta d’una mesura temporal que busca garantir que els rubinencs poden fer els passejos de forma segura, en espais prou amples per mantenir la distància social: «La crisi sanitària implicarà canvis en la mobilitat del futur i aquesta és una primera mesura, de caràcter temporal i mentre duri l’estat d’alarma, per adaptar-nos-hi», ha explicat l’alcaldessa, Ana M. Martínez. A Rubí, s’estima que la circulació de vehicles ha disminuït un 75% durant el confinament. El consistori també treballa en mesures de mobilitat permanents que s’inclouran en un pla futur.

D’altra banda, s’ha ampliat el pas per a vianants del pont del carrer Sant Joan, actualment en obres. La intenció d’aquesta modificació és facilitar l’espai suficient a les persones que circulin a peu amb distància de seguretat.