El CRAC impulsa diversos projectes socials i activitats reivindicatives

Imagen noticia
La mortalitat del mes de març a Rubí s’ha incrementat un 21% respecte als quatre anys anteriors
22 de abril de 2020
Imagen noticia
El professorat de l’Escola de Música Pere Burés interpreta una versió de la cançó ‘We are the world’
24 de abril de 2020

El CRAC impulsa diversos projectes socials i activitats reivindicatives

Imagen noticia

El Centre Rubinenc d\’Alternatives Culturals (CRAC) va tancar les seves portes el 13 de març amb l\’inici del confinament, però va iniciar tot un seguit de projectes socials per ajudar a la ciutadania, entre els quals la recollida d\’aliments, la distribució de mascaretes de roba o l\’activitat cultural Tastets de confinament.

Així, el 28 d\’abril de 10 a 12 h al CRAC es recolliran aliments bàsics per a persones en situació de risc, com llet, arròs, pasta, caldo, llegums, cereals, tonyina, etc. També es recolliran productes per a nadons, principalment bolquers per a 3, 4 i 5 kg, llet en pols i potets per menjar. El material serà lliurat a Càritas i Frater-Nadal. El mateix dia a la mateixa hora, es distribuiran gratuïtament les mascaretes de roba que han preparat les costureres voluntàries de la Xarxa Units Fem Força gràcies a les aportacions de roba de la gent de Rubí i que s\’ha coordinat amb ASAV.

A més, fins al 26 d\’abril els rubinencs, coincidint amb Sant Jordi, es poden comprar llibres al web www.tigredepaper, una editorial alternativa que promou obres de pensament crític i d\’identitat col·lectiva. Per cada compra d\’un llibre, Tigre de Paper destinarà el 10% de l\’import al CRAC si s\’introdueix CRAC en l\’apartat de comentaris.

Una altra iniciativa cultural del centre cultural alternatiu és el Tastet de Confinament. Fins al 27 d\’abril es poden presentar les cançons o versions sobre la temàtica de confinament. A partir del 28 d\’abril es penjaran tots els vídeos a Instagram i Facebook al CRAC. La proposta que aconsegueixi més \’M\’agrada\’ guanyarà una cistella de verdures ecològiques i de proximitat d\’Ecobòdum. Es tracta d\’una iniciativa de les entitats AMR, ARKAM, Adictes al Microteatre, Rubí Acull i La Ràbia. Precisament aquesta darrera entitat engega una campanya a les xarxes per denunciar i donar veu a les violències que pateixen les dones lesbianes i per fer-les visibles. Es tracta de gravar i enviar vídeos en format horitzontal fins al 25 d\’abril a [email protected] explicant la teva experiència.

El CRAC també és punt de venda de verdures de proximitat. El 25 d\’abril a partir de les 9 h es farà la venda d\’aquests productes d\’Ecobòdum que conreen els horts socials de Can Feliu. A més, recull oli de cuina usat del projecte Oliclak. El 28 d\’abril de 10 a 12 h es recolliran els clakis amb oli de cuina usat, un projecte que impulsa l\’entitat APDIR.