Les llibreries ofereixen diverses alternatives per aquest Sant Jordi atípic

Imagen noticia
La mortalitat del mes de març a Rubí s’ha incrementat un 21% respecte als quatre anys anteriors
22 de abril de 2020
Imagen noticia
El professorat de l’Escola de Música Pere Burés interpreta una versió de la cançó ‘We are the world’
24 de abril de 2020

Les llibreries ofereixen diverses alternatives per aquest Sant Jordi atípic

Imagen noticia

La imatge de milers de persones al carrer participant de la diada de Sant Jordi no es veurà aquest any, al menys durant l’abril. Les llibreries no poden instal·lar les seves parades ni tampoc les floristeries i la plaça Doctor Guardiet que avui hauria d’estar plena de gom a gom està completament buida. El confinament decretat pel govern per la situació d’epidèmia de coronavirus ha provocat la suspensió de totes les activitats al carrer, inclosa la tan tradicional i emblemàtica diada de Sant Jordi.

Davant d’aquest escenari, les llibreries rubinenques ofereixen diverses alternatives perquè la gent segueixi comprant llibres per Sant Jordi. Llibreries com el Racó del Llibre, l’Ombra, Gràfiques Ventura o Establiments Vilalta permeten fer les compres i porten les comandes a domicili. La llibreria Lectors, al tren! i l’Ombra també ofereixen vals de regal personalitzats, que es podran bescanviar per llibres quan s’aixequi el confinament. I totes permeten fer la reserva de llibres i recollir després la compra, quan es puguin tornar a obrir les botigues.

Totes les llibreries ofereixen recomanacions a través de les xarxes socials i fins i tot algunes han diversos vídeos per recomanar lectures. En aquest sentit, l’Ajuntament ha llençat la campanya ‘Sant Jordi confinat’ i demana a la ciutadania que també faci les seves recomanacions literàries a través d’Instagram amb l’etiqueta #santjordiesquedaacasa, o bé a través del Facebook i l’Instagram de la Biblioteca.

Altres activitats
Ràdio Rubí emetrà un programa especial amb el títol ‘Sant Jordi confinat’ d’11 h a 13 h, que inclourà recomanacions de llibres i música de 25 rubinencs d’àmbits diversos. A la tarda, de 17 h a 19 h s’emetrà el programa especial de Sant Jordi ‘Sons del passat’, conduït per Xavier Baltà.

A més, durant aquests dies, les professores de les escoles bressol municipals estan fent diversos videocontes explicant la història de Sant Jordi. Uns audiovisuals que es poden trobar en el canal de Youtube de l’Ajuntament (https://www.youtube.com/user/AjuntamentDeRubi/videos). També l’Esbart Dansaire ha realitzat un vídeo amb el poema musica ‘Rosa de paper’, per celebrar la diada (https://esbartderubi.cat/). Pel que fa als equipaments municipals, l’Ateneu ofereix diverses activitats relacionades amb Sant Jordi a través de Facebook (https://www.facebook.com/lateneu.rubi/) de l’Ateneu i la Biblioteca fa recomanacions i propostes relacionades amb la diada també a Facebook (https://www.facebook.com/bibliotecaMMT).

Directori per comprar a les llibreries locals

El Racó del Llibre
https://www.racodelllibre.cat / [email protected] / 625469840 (WhatsApp)

L’Ombra
https://www.llibreriaombra.cat / [email protected] / 639847729

Gràfiques Ventura
https://llibreriesobertes.cat / 600456424 o 629982065 (WhatsApp) / 936991382

Lectors, al tren
https://llibreriesobertes.cat / [email protected]

Establiments Vilalta
666185724