El divertit Pregó de Rossy de Palma i Santiago Granizal estrena la Festa Major

Las Migas: Sabor mediterrani amb aroma de flamenc
27 de junio de 2018
Imagen noticia
L’Antonio José més emotiu, a l’espectacle inaugural
29 de junio de 2018

El divertit Pregó de Rossy de Palma i Santiago Granizal estrena la Festa Major

Imagen noticia

La Festa Major de Rubí ja ha començat. El ballarí rubinenc Santiago Granizal i l’artista mallorquina Rossy de Palma han estat els grans protagonistes d’un Pregó passat per aigua, però enèrgic, divertit i que ha estat molt ben rebut pels ciutadans que amb els seus paraigües aguantaven sota l’aigua.

El Pregó ha començat amb el discurs de l’alcaldessa, Ana M. Martínez, sota el porxo de l’Ajuntament, a peu de carrer per culpa de la pluja. Però el públic assistent ha demanat a crits que els pregoners pugessin al balcó a fer el discurs per tal que tothom els pogués veure. Dit i fet. L’alcaldessa, ja des del balcó, ha acabat el seu discurs agraint a les entitats el seu esforç, reivindicant els drets del col·lectiu LGTBI i demanant una festa lliure de violència masclista. Ha estat en aquest moment que la plaça, on hi havia molta gent jove, ha cantat ‘No és no’.

Després, han pres la paraula els dos grans protagonistes: Santiago Granizal i Rossy de Palma, que han fet un discurs molt festiu, enèrgic, divertit i fins i tot emotiu. Granizal, d’origen uruguaià, ha dit que Rubí és una «ciutat, humana, acollidora, oberta i generosa».

El públic, que ha corejat el nom dels dos pregoners, ha gaudit especialment amb les intervencions humorístiques de Rossy de Palma, que al final ha convidat els rubinencs a gaudir de «l’art i la música, que són terapèutiques». Per concloure el pregó, els dos protagonistes han fet uns passos de ball. Posteriorment, Granizal i Rossy de Palma, com és habitual, han signat el llibre d’honor de Rubí.

La pluja impedeix fer el Seguici amb normalitat
Les condicions meteorològiques han impedit que el Seguici s’hagi pogut desenvolupar amb normalitat. Tot i que s’ha retardat mitja hora per la pluja, un xàfec ha obligat a escurçar l’itinerari abans d’hora i algunes entitats, com els Geganters de Rubí, no hi ha pogut participar.
La gran novetat del Seguici d’enguany ha estat el Bòjum, que ha anat disparant confeti tot i les inclemències del temps. Al Seguici, han participat més d’una desena d’entitats de la cultura popular i tradicional.