El futbolista Víctor Sánchez, imatge de la campanya de la Marató de sang de Rubí

Imagen noticia
El bar Sant Patrick’s, afectat per un petit incendi
12 de julio de 2019
Imagen noticia
Més d’una trentena de vehicles participen en el XIV Ral·li Clàssic Sant Cristòfol
16 de julio de 2019

El futbolista Víctor Sánchez, imatge de la campanya de la Marató de sang de Rubí

Imagen noticia

‘Tu sí que ets important; converteix-te en sangfluencer’. Aquesta és la idea central de la Marató de Donació de Sang de Rubí, que tindrà lloc el dijous 25 de juliol de 10 a 22 hores a La Sala. El futbolista rubinenc Víctor Sánchez, jugador del RCD Espanyol, ha estat el primer a la ciutat a convertir-se en bloodfluencer, en protagonitzar la imatge d’aquesta campanya del Banc de Sang i Teixits.

Donar sang i explicar-ho a les xarxes socials, als grups de WhatsApp d’amics i familiars o bé dir-ho als companys de la feina o del pis on vius. Aquest és el repte que planteja el Banc de Sang: que tots ens convertim en #sangfluencers o #bloodfluencers i expliquem allà on puguem la importància de donar sang per ajudar a salvar vides cada dia.

Des del web maratodonants.cat es pot descarregar un kit de materials del #sangfluencer amb gifs d’Instagram per fer stories, notes per posar a la taula dels companys de feina o donar als amics, propostes de missatge de WhatsApp per enviar o cartells per penjar a l’escala de veïns. Tot plegat, amb l’objectiu de sumar donacions i animar tothom a ser un influenciador real de la donació de sang en el seu entorn, ja sigui a les xarxes o presencialment.

Donar sang, un hàbit cívic
De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions: tenir més de 18 anys, pesar 50 quilos o més i, en cas de ser dona, no estar embarassada. Per donar sang no cal estar en dejú.

Cal tenir en compte que una de cada 10 persones que entra a un hospital necessitarà una transfusió sanguínia. La sang és imprescindible en moltes intervencions quirúrgiques i per curar malalties digestives, l’anèmia o determinats càncers. De cada donació se’n beneficien com a mínim tres persones, ja que se n’obté concentrats d’hematies, plaquetes i plasma.