S’inicien obres de millora a l’avinguda Barcelona i el passeig Francesc Macià

Imagen noticia
El bar Sant Patrick’s, afectat per un petit incendi
12 de julio de 2019
Imagen noticia
Més d’una trentena de vehicles participen en el XIV Ral·li Clàssic Sant Cristòfol
16 de julio de 2019

S’inicien obres de millora a l’avinguda Barcelona i el passeig Francesc Macià

Imagen noticia

L’Ajuntament ha iniciat aquest dilluns obres de millora de l’avinguda de Barcelona i el Passeig Francesc Macià, en el tram comprès entre el carrer General Prim i la plaça Catalunya. Es tracta d’actuacions a l’eix principal de l’illa de vianants, el primer que es va fer de vianants fa una dècada, i que consistiran en millores a la calçada, a l’asfaltatge i actuacions puntuals a les voreres. A més, s’aprofitarà per eliminar aquells elements urbans obsolets i fora de servei.

Pel que fa a la calçada, els treballs duraran quinze dies i comportaran diverses actuacions. Així, quan s’actuï a passeig Francesc Macià entre els carrers Montserrat i plaça Catalunya no es permetrà l’accés als guals existents en aquest tram. Els vehicles que disposin d’autorització per circular per aquesta zona hauran de sortir de l’illa pel carrer Montserrat.

Mentre es duguin a terme els treballs, al tram entre els carrers Llobateres i Montserrat no es permetrà l’accés als guals existents en aquesta zona. Les persones que disposin d’una plaça d’aparcament al tram entre el carrer Montserrat i plaça Catalunya hauran d’accedir-hi pels carrers Riera i Montserrat. Pel que fa als ciutadans autoritzats a fer ús de les places reservades per a persones amb mobilitat reduïda existents en aquest tram, caldrà que accedeixin pels carrers Sant Miquel, Riera o Montserrat i que surtin pel carrer Nou ─s’habilitarà un cul-de-sac al carrer Montserrat, amb doble sentit de circulació temporal─.

Quan s’actuï a l’avinguda Barcelona entre els carrers Cervantes i Llobateres, no es permetrà l’accés als guals existents en aquest tram. Les persones que disposin d’una plaça d’aparcament situada entre el carrer Llobateres i la plaça Catalunya hauran d’entrar per Llobateres i girar en direcció a l’avinguda Barcelona.

Els treballs d’asfaltatge s’iniciaran a la confluència entre l’avinguda Barcelona i el carrer Prim i aniran avançant fins a plaça Catalunya. Les tasques començaran cada dia cap a les 11 hores del matí, amb l’objectiu de no interferir en l’horari de càrrega i descàrrega matinal. Unes tanques mòbils, juntament amb persones de l’obra, aniran advertint els conductors de les diferents restriccions de trànsit temporals. En aquest cas, a diferència de les tasques d’adequació de llambordes, els treballs sí que afectaran les cruïlles. A la nit, i fins a les 11 hores del dia següent, el trànsit quedarà obert per als vehicles autoritzats.

Pel que fa als treballs a les voreres, no comportaran talls de trànsit, tot i que, de manera puntual, algunes terrasses o entrades a comerços es podran veure afectats.