El govern local presenta el pressupost 2019 amb un augment de 5,6 milions d’euros

Imagen noticia
Ferits dos rubinencs en un accident de trànsit a La Rioja
16 de octubre de 2018
Imagen noticia
Nou rumb, nova política
18 de octubre de 2018

El govern local presenta el pressupost 2019 amb un augment de 5,6 milions d’euros

Imagen noticia

El govern local, format pel Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i el regidor Sergi García, ja ha presentat la proposta de pressupost pel 2019 a la resta de grups de l’oposició amb l’objectiu de cercar consensos. Es tracta dels darrers comptes de l’executiu liderat per Ana M. Martínez, que estan marcats per un increment considerable, ja que són els més elevats de tot el mandat. Concretament, la proposta que ha posat sobre la taula el govern ascendeix a 84.856.492,87 euros, el que suposa un 6,67% més que el pressupost del 2018.

Segons ha explicat el regidor d’Hisenda, Moisès Rodríguez, l’augment respon al càlcul a l’alça d’ingressos relacionats amb la plusvàlua i impostos relacionats amb l’increment de població.

L’augment de prop de 5,6 milions d’euros es focalitza sobretot en una pujada en el capítol de despeses de personal i en l’apartat de béns corrents i serveis. En relació a la plantilla municipal, es preveu la contractació de 15 agents nous de policia local i 4 tècnics d’obres; mentre que pel que fa al segon apartat el més destacable és l’augment de la despesa en l’àmbit de l’espai públic. La proposta preveu incrementar en 600.000 euros la inversió per pavimentar vies públiques i 610.000 euros per millorar la recollida i l’eliminació de residus, a més de 574.000 euros més pel pressupost de neteja viària. Dins d’aquest mateix capítol, també augmentarà el pressupost destinat a habitatge en 140.000 euros, un fet que permetrà continuar adquirint immobles per destinar-los a lloguer social, segons apunta el govern.

Pel que fa a l’acció social, l’augment de la partida és de 175.000 euros, a més es mantenen els ajuts al transport públic i al pagament de l’IBI: «Els pressupostos tenen un fort caràcter social i són coherents amb les línies de treball del Pla del mandat», ha assenyalat l’alcaldessa.

En relació a la inversió, són destacables els 2 milions d’euros que es destinaran a solucionar la paràlisi que ha viscut el polígon Rubí Sud per qüestions tècniques i jurídiques durant més de 20 anys. L’altre aspecte a destacar en aquest àmbit és que els pressupostos participatius doblen la seva partida, que serà de 300.000 euros i seguirà el mateix esquema que el 2018, amb una reserva específica per al Consell dels Infants.

Per últim, cal destacar l’absència d’inversió en els antics cinemes, una transformació que el govern va qualificar de prioritària a principis del mandat, però que ja no es podrà realitzar abans de les eleccions. Segons ha explicat Martínez, per qüestions tècniques la remodelació de l’equipament ha d’anar lligada a la transformació de la plaça Constitució, un fet que ha retardat el projecte.