Unes 300 persones demanen la llibertat dels Jordis

Imagen noticia
Ferits dos rubinencs en un accident de trànsit a La Rioja
16 de octubre de 2018
Imagen noticia
Nou rumb, nova política
18 de octubre de 2018

Unes 300 persones demanen la llibertat dels Jordis

Imagen noticia

Al voltant de 300 persones van demanar ahir a la tarda la llibertat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, els dirigents independentistes acusats de sedició i empresonats des de fa un any. Justament aquest dimarts es complia un any de l’ingrés de tots dos a la presó, motiu pel qual l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), de la qual Sànchez n’era president, i ?’mnium, entitat que encara presideix per Cuixart, van convocar diverses protestes al territori reivindicant la seva posada en llibertat.

L’acte va començar amb la lectura de cartes de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, escrites des de la presó de Lledoners, en les quals es demanava unitat d’acció als partits independentistes. Els encarregats de llegir els textos van ser Martí Pujol, president d’?’mnium Rubí, i Jep Quintas, coordinador de la secció local de l’ANC, uns missatges que van ser rebuts amb crits de ‘Llibertat!’ entre els presents i que van arrencar algunes llàgrimes entre els presents.

Després, Núria Puigbò va interpretar amb el violoncel ‘El Cant dels Ocells’, es va cantar ‘L’Estaca’ i la ‘Melodia dels Indignats’. També es va cantar ‘Els Segadors’ abans de posar el punt final amb l’enlairament de 12 fanalets de llum que simbolitzaven cadascun dels mesos que Jordi Cuixart i Jordi Sànchez han passat ja privats de llibertat.

D’altra banda, l’ANC i ?’mnium organitzen una sortida amb autocar per anar a la presó de Lledoners i participar en l’activitat ‘Músics per la llibertat’ el pròxim 28 d’octubre. Els tiquets per agafar l’autobús és de 12 euros i es pot comprar a Viatges Franquesa.