El Liceu Politècnic trasllada l’ESO i obre el Batxillerat a Sant Cugat

Imagen noticia
Una avaria deixa sense subministrament d’aigua Els Avets i La Perla
6 de febrero de 2018
Imagen noticia
L’actriu Vicky Peña portarà a La Sala ‘La visita de la vella dama’
8 de febrero de 2018

El Liceu Politècnic trasllada l’ESO i obre el Batxillerat a Sant Cugat

Imagen noticia

Els grups de Secundària del l’escola concertada Liceu Politècnic es traslladaran a partir del curs 2018-2019 a Sant Cugat, concretament a un edifici de l’avinguda Can Graells, a prop de l’estació de FGC de Volpelleres. La direcció de l’escola ho va comunicar als pares i mares dels alumnes l’1 de febrer, que van rebre la notícia amb disparitat de criteris, segons ha informat la mateixa escola.

Ara, els alumnes d’ESO estudien a la masia de Ca n’Oriol, un edifici llogat pel Bisbat de Terrassa al centre educatiu, mentre que les d’Infantil i Primària ho fan en unes instal·lacions del carrer Apel·les Mestres. Segons explica el director del Liceu, Lluís Seguí, el trasllat ve motivat per la voluntat del propietari de l’edifici de Primària de vendre l’immoble, així com pel fet que la finca de Ca n’Oriol on es fa la Secundària està afectada pel Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM).

El POUM aprovat el 2010, que va ser tombat per la Generalitat de Catalunya, preveia una ampliació de 2.000 m2 de sostre edificable a prop de la Masia de Ca n’Oriol -ampliació que es manté en el text refós recentment aprovat- per tal de poder crear un nou edifici i unificar l’escola. Segons Seguí, «el POUM no s’acaba d’aprovar, no tenim cap garantia i els tècnics municipals ens han dit que això trigarà almenys dos anys». A més, en cas que tirés endavant, el director del centre tampoc ho veu clar, ja que «alguns partits que han manifestat que volen impugnar el POUM».

El trasllat suposarà que els alumnes d’Infantil i Primària, que ara estudien a l’edifici ubicat a Apel·les Mestres, passaran a fer-ho a la masia de Ca n’Oriol, mentre que els de Secundària, que ara estan a la masia, ho faran a les noves instal·lacions de Sant Cugat. El canvi també permetrà al Liceu obrir el Batxillerat, que actualment no ofereix: «Nosaltres insistim que el més important és el projecte educatiu, no el lloc». No obstant això, Seguí ha afirmat que si algun dia s’aconsegueix desencallar el nou planejament urbanístic, la intenció del Liceu és unificar l’escola a Ca n’Oriol: «Mentrestant, anirem trampejant, no podíem esperar quatre anys per obrir el Batxillerat».