El Moviment per unes Pensions Dignes celebra dos anys de lluita

Imagen noticia
Demanen 30 anys de presó per un home que abusava de menors al parc de Ca n’Oriol
2 de marzo de 2020
Imagen noticia
Nausicaa Bonnín i Mar Coll expliquen al alumnes del Pau Casals els secrets del cinema
4 de marzo de 2020

El Moviment per unes Pensions Dignes celebra dos anys de lluita

Imagen noticia

Dos anys després de constituir-se, el Moviment per unes Pensions Públiques Dignes (MPPD) de Rubí està en molt bona forma. L’assemblea del col·lectiu continua reunint-se cada dimarts al matí a la plaça Pere Aguilera per reivindicar una millora de les pensions i, coincidint amb els dos anys des de la constitució del moviment, s’han programat un conjunt d’activitats per celebrar els dos anys de lluita al carrer: «Continuem mantenint la pressió i la mobilització davant del govern, ara del PSOE i Unidas Podemos, perquè sempre hem dit que el moviment no està polititzat i que les pensions les defensarem governi qui governi», ha explicat un dels portaveus del col·lectiu, Martín Pretel.

L’MPPD de Rubí està format per prop d’un centenar de persones que durant els darrers dos anys no s’han cansat de reivindicar que les pensions han de pujar en relació amb l’IPC, una mesura que volen que estigui recollida a la Constitució. A més, també reclamen que la pensió mínima sigui de 1.000 euros, entre altres propostes. «Segons el que faci el nou govern, així farem nosaltres, veurem que passa amb la reforma laboral i la reforma de les pensions, això segurament marcarà la continuïtat del moviment», explica Pretel.

Activitats per celebrar els dos anys
Les persones que conformen aquest col·lectiu han iniciat una setmana plena d’activitats per tal de celebrar els dos anys. Va arrencar amb una calçotada que va tenir lloc dissabte al Centre Cívic de Can Fatjó i va seguir amb una conferència dilluns a l’auditori Vallhonrat amb la presència dels sindicats CCOO i CGT, una xerrada a la qual hi van assistir una quarantena de persones. «El de les pensions és un problema que afecta tothom, tant els que estan jubilats com els treballadors, que seran futurs pensionistes, és un problema global. Si no defensem la gent gran, acabarem perduts com a societat», va dir Roberto Raso, secretari d’acció social de la CGT Rubí.

Per aquest dijous està prevista una manifestació a les 18 h a la plaça de Pere Aguilera i el programa d’activitats es tancarà amb un concert aquest divendres a les 19.30 h al local de la CGT, a la plaça d’Anselm Clavé.