Manuel Murillo s’enfronta a una pena de 18 anys per planejar matar Pedro Sánchez

Imagen noticia
Demanen 30 anys de presó per un home que abusava de menors al parc de Ca n’Oriol
2 de marzo de 2020
Imagen noticia
Nausicaa Bonnín i Mar Coll expliquen al alumnes del Pau Casals els secrets del cinema
4 de marzo de 2020

Manuel Murillo s’enfronta a una pena de 18 anys per planejar matar Pedro Sánchez

Imagen noticia

La Fiscalia de Barcelona demana divuit anys i mig de presó pel rubinenc Manuel Murillo, fill del darrer alcalde franquista de Rubí, Manuel Murillo, per presumptament planejar l’assassinat de Pedro Sánchez, qui en aquell moment era president del govern en funcions. Per la Fiscalia, Murillo, que actualment viu a Terrassa, va planejar l’assassinat com a venjança per l’exhumació de Franco del Valle de los Caídos.

Manuel Murillo feia tres dècades que treballava de vigilant de seguretat quan va ser detingut el novembre del 2018 després que una dirigent de Vox Terrassa amb la qual compartia un grup de WhatsApp expliqués als Mossos d’Esquadra la intenció de Murillo de matar Sánchez.

El ministeri públic, a més, demana que s’apliqui a la condemna l’agreujant de discriminació ideològica al processat, que presumptament va demanar ajut i col·laboració en aquest grup de missatgeria en línia.

Després de la seva detenció, la policia va trobar en el seu domicili nombroses armes i municions, entre elles diversos revòlvers, una escopeta, un fusell d’assalt, una ballesta artesanal, recipients amb pólvora i un artefacte explosiu casolà. L’acusat tenia permís de llicència d’armes llargues, esportives i de caça.

Murillo, que durant la seva joventut havia destacat en la seva faceta com a corredor esportiu, està en presó preventiva des de la seva detenció.