El Moviment per unes Pensions Dignes convoca una marxa per dimarts vinent fins al Mercat

Imagen noticia
Rubí acull el Fòrum d’Escoles Verdes de Primària, que tracta sobre els residus de plàstic
1 de abril de 2019
Imagen noticia
Una vintena d’alumnes belgues visiten Rubí en un intercanvi amb el Duc de Montblanc
3 de abril de 2019

El Moviment per unes Pensions Dignes convoca una marxa per dimarts vinent fins al Mercat

Imagen noticia

El Moviment per unes Pensions Dignes (MPPD) de Rubí ha convocat una nova manifestació per dimarts vinent 9 d’abril amb l’objectiu de fer arribar les seves reivindicacions a més ciutadans. El col·lectiu, que defensa pensions mínimes de 1.080 euros i que el sistema de pensions públic estigui blindat per la Constitució, realitzarà primer l’habitual assemblea a les 10.30 hores a la plaça Pere Aguilera i, un cop finalitzada aquesta, iniciarà una marxa per diversos carrers del centre fins al Mercat Municipal, on es llegirà un manifest.

A més, els pensionistes, que reben des de fa molts mesos el suport de Rubí Sanitat, una plataforma ciutadana en suport a una sanitat pública en condicions a la ciutat, ha iniciat un seguit de xerrades per diferents associacions de veïns. La primera va tenir lloc divendres passat a l’AV Les Torres-Rubí 2000 i va ser un èxit d’assistència. Aquesta trobada va comptar amb la presència de Domiciano Sandoval, portaveu de Marea Pensionista de Catalunya, qui va explicar quines són les reivindicacions del col·lectiu i perquè cal defensar les pensions públiques.

Davant la gran acollida d’aquesta xerrada, el MPPD ja ha organitzat dues més. Seran aquest divendres 5 d’abril a les 18.30 hores a l’AV Can n’Oriol i dilluns 8 d’abril a les 17 hores a l’AV Ca n’Oriol. Totes dues comptaran amb convidats d’altres associacions que compartiran les seves experiències en aquesta lluita per les pensions dignes.

Des del Moviment, expliquen que la voluntat de totes aquestes xerrades i de la marxa és ampliar la base del col·lectiu, sumant a les seves reivindicacions més persones, no només pensionistes, ja que, insisteixen, és el futur del sistema de pensions públiques el que està en joc.

Durant l’assemblea d’aquest dimarts, el MPPD ha insistit en la lluita de les pensions «governi qui governi» i ha recordat, tot i no voler entrar en temes ideològics, que hi ha partits que han qüestionat la validesa del sistema públic, que aposten per rebaixar les pensions mínimes i que defensen els plans de jubilació privats.