Unes 800 rubinenques assisteixen al Ball de dones, que tanca els actes al voltant del 8 de març

Imagen noticia
Rubí acull el Fòrum d’Escoles Verdes de Primària, que tracta sobre els residus de plàstic
1 de abril de 2019
Imagen noticia
Una vintena d’alumnes belgues visiten Rubí en un intercanvi amb el Duc de Montblanc
3 de abril de 2019

Unes 800 rubinenques assisteixen al Ball de dones, que tanca els actes al voltant del 8 de març

Imagen noticia

Dues nits de ball exclusivament per a dones han servit per tancar els actes organitzats per l’Ajuntament de Rubí i diverses entitats amb motiu del Dia Internacional de les Dones. Un total de 800 rubinenques s’han reunit a les dues sessions, que van tenir lloc aquest divendres i dissabte al Celler.

La trobada va comptar amb la participació de l’alcaldessa, Ana M. Martínez, la regidora de Polítiques d’Igualtat, Maria Mas, i la regidora de Serveis a les Persones, Marta García. Després d’una benvinguda inicial i d’un aperitiu, les dones assistents van poder gaudir d’un ball ambientat per l’orquestra Solimar.

D’aquesta manera, es va posar el colofó a tot un mes d’activitats al voltant del 8 de març, que han tingut com a objectiu fer visible la lluita per la plena igualtat entre homes i dones. «Un any més, hem volgut impulsar una programació diversa, on convisquessin propostes reivindicatives, divulgatives i lúdiques, tot plegat per evidenciar que encara queda un llarg camí per acabar amb els greuges que pateixen les dones en molts àmbits», ha manifestat l’alcaldessa.

Durant tot el mes de març, s’han realitzat a la ciutat una trentena d’activitats amb motiu del Dia Internacional de les Dones. A banda de la manifestació feminista que va recórrer els carrers de la ciutat i de l’acte institucional del 8 de març, les propostes que han gaudit d’una millor acceptació han estat el taller ‘Sexisme i mitjans audiovisuals. Quines imatges de la feminitat i la masculinitat difonen els mitjans de comunicació?’, que va reunir una quarantena de persones a l’Ateneu; el festival No Woman No Fest, organitzat per La SoniK amb el suport de l’Ajuntament, Rubí Sociocultural e Integración, el CRAC i Obre els Ulls, i que va reunir centenars de persones al Celler; i la proposta musical FemPop, per la qual van passar entre 150 i 200 persones.

Pel que fa a la xerrada ‘Em separo: fracàs o oportunitat?’, que havia de tenir lloc el 19 de març però que es va suspendre per motius aliens a l’organització, es tornarà a programar al maig, en una data encara per concretar.