El Moviment per unes pensions dignes reconeix alguns avanços, però no desistirà en les seves reivindicacions

Imagen noticia
Ferits dos rubinencs en un accident de trànsit a La Rioja
16 de octubre de 2018
Imagen noticia
Nou rumb, nova política
18 de octubre de 2018

El Moviment per unes pensions dignes reconeix alguns avanços, però no desistirà en les seves reivindicacions

Imagen noticia

El Moviment per unes Pensions Dignes de Rubí (MPDR) ha celebrat aquest dimarts al matí una nova assemblea a les portes de l’Ajuntament, una trobada que ha aplegat més d’una cinquantena de persones, principalment gent gran.

A l’assemblea, jubilats i pensionistes han valorat positivament el que consideren com alguns avanços pel que fa a les seves reivindicacions, tot i que han deixat molt clar que intenció de continuar lluitant i mobilitzant-se fins que aconsegueixen fer realitat les seves demandes. En aquest sentit, creuen que el preacord assolit al Pacte de Toledo, tot i que són només recomanacions, és positiu, així com l’acord entre el PSOE i Unidos Podemos, que contempla mesures com l’actualització de les pensions d’acord amb l’IPC, per garantir el poder adquisitiu als pensionistes, aplicar una pujada del 3% per les pensions mínimes i les no contributives i pujar els impostos a les grans fortunes i patrimonis, entre altres.

Tot i això, recorden que aquests acords encara no s’han aprovat al Congrés i que falten suports per aconseguir-ho. Per això, continuaran amb les seves mobilitzacions. A més, insisteixen que al col·lectiu ningú els regala res, sinó que només reclamen allò que els pertany després de cotitzar tota la seva vida. «Que no ens venguin contes ni mentides, volem pensions per a viure amb dignitat i això no és una pujada del 3%, és un mínim de mil euros per poder sobreviure en l’actualitat», va apuntar un dels participants.

Entre les seves reivindicacions, hi ha la derogació de la reforma de les pensions del 2011, establir una pensió mínima de 1.080 euros o l’eliminació de l’IRPF a les pensions, sobretot a les més baixes.

A l’assemblea, s’ha recordat que aquest dijous a la tarda hi ha convocada una manifestació per reclamar millores a la sanitat a Rubí i s’ha informat que la Marea de Pensionistes ha convocat una concentració per al proper 27 d\’octubre a Madrid, per realitzar un acte unitari, que s’espera que sigui multitudinari, i pel qual es planteja llogar autocars per viatjar plegats.

En el torn de paraules, alguns dels assistents han plantejat altres temes que consideren que també s’haurien de tractar com la Llei de la Dependència o l’elevat cost de les residències per a la gent gran i la manca de places públiques. També han insistit que les reivindicacions van més enllà d’ideologies polítiques o simpaties per qualsevol partit.