El Moviment per unes Pensions Dignes reprèn les accions reivindicatives

Imagen noticia
El Moviment per unes Pensions Dignes Públiques tornarà al carrer
17 de septiembre de 2018
Imagen noticia
Ignasi Melo, or, plata i bronze als Campionats del Món de veterans
19 de septiembre de 2018

El Moviment per unes Pensions Dignes reprèn les accions reivindicatives

Imagen noticia

El Moviment per unes Pensions Dignes (MPD) de Rubí ha tornat a les mobilitzacions després de l’aturada per l’estiu. Una seixantena de persones han assistit aquest dimarts al matí a la porta de l’Ajuntament a la primera concentració d’aquest nou curs per reclamar unes pensions justes i adequades al cost real de la vida, ja que el col·lectiu ha anat perdent poder adquisitiu al llarg dels anys.

En aquest sentit, jubilats i pensionistes han reiterat la seva lluita per aconseguir que les pensions pugin en funció de l’IPC real, han reclamat pensions mínimes de 1.080 euros, i han recordat la importància del Pacte de Toledo i especialment la necessitat d’arribar a un acord sobre les pensions al Congrés.

Durant la trobada, s’ha llegit un manifest reivindicatiu i s’ha insistit en la necessitat de continuar la lluita al carrer. També s’ha plantejat la necessitat d’implicar el jovent i la classe treballadora en la lluita, ja que en el futur seran les seves pensions les que estiguin en joc. En aquest sentit, consideren que cal lligar la reforma laboral amb la reforma de les pensions, ja que la precarietat laboral incideix directament en els fons de les pensions.

En aquesta primera concentració també s’ha acordat avançar les reunions de cada dimarts a les 10.30 hores i s’ha tornat a plantejar la possibilitat de convocar alguna també a la tarda.

Sanitat pública digna a Rubí
A més, els pensionistes han avançat que s’està organitzant una manifestació pel 18 d’octubre a la tarda, que s’iniciarà al CAP Mútua de Terrassa i que recorrerà diversos carrers del centre. L’objectiu serà reclamar una sanitat pública en condicions a la ciutat.