Onze nous agents s’incorporen a la plantilla de la Policia Local, que se situa en els 83 efectius

Imagen noticia
El Moviment per unes Pensions Dignes Públiques tornarà al carrer
17 de septiembre de 2018
Imagen noticia
Ignasi Melo, or, plata i bronze als Campionats del Món de veterans
19 de septiembre de 2018

Onze nous agents s’incorporen a la plantilla de la Policia Local, que se situa en els 83 efectius

Imagen noticia

Onze nous agents de la Policia Local s’han incorporat recentment al cos municipal i un dels agents s’ha consolidat com a funcionari de carrera. Amb aquests nous efectius la plantilla de la Policia Municipal se situa en els 83 efectius, xifra encara lluny dels 106 policies municipals que hauria de tenir la ciutat per situar-se en la mitjana catalana (1,41 agents per cada mil habitants).

Vuit d’aquests nous agents han superat la primera fase del concurs d’oposició lliure i des de setembre fins a juny han de realitzar la seva formació a l’Escola de Policia de Catalunya. Els altres tres s’han sumat a la plantilla rubinenca després d’haver guanyat un concurs específic de mobilitat interadministrativa.

«El fet d’incrementar la plantilla de la Policia Local era un objectiu d’inici de mandat», ha apuntat l’alcaldessa, Ana M. Martínez, durant la presentació dels nous agents, que ha tingut lloc aquest dilluns.
Segons Martínez, tan important és la seguretat real com la percepció de seguretat que té la ciutadania. «Les dades que presentem cada any a les juntes de seguretat ens demostren que vivim en una ciutat segura, però els rubinencs i les rubinenques que passegen pel municipi necessiten tenir aquesta percepció», apunta la màxima responsable municipal, per qui «en aquest sentit ajuda molt la visió de la presència dels agents al carrer».

Policia de barri
Martínez ha assenyalat que el govern ha fet un «esforç ingent» per augmentar el nombre d’agents a la ciutat. Les limitacions pressupostàries establertes per l’estat havien limitat la possibilitat de convocar places i això, ha provocat, segons la primera edil, que «l’increment de la plantilla de la Policia Local no s’hagi produït amb la celeritat que ens hagués agradat».

Segons Martínez, «cal arribar a un nombre d’agents que ens satisfaci i que ens permeti desplegar la Policia de Proximitat».

Els vuit agents que ara estan realitzant la seva formació a l’Escola de Policia de Catalunya van participar en un concurs d’oposició lliure en el qual s’oferien 12 places, quatre de les quals van quedar desertes. L’inspector en cap de la Policia Local, Oriol Sánchez, ha avançat que s’estan cercant fórmules per cobrir aquests llocs de treball.

Per la seva banda, l’alcaldessa també ha explicat que als pressupostos del proper exercici es preveuran recursos per poder cobrir bona part de les vacants del cos policial.

Amb aquestes onze noves incorporacions, Rubí amplia la plantilla fins als 83 efectius i també la rejoveneix, ja que el gruix d’agents que integren el cos actualment es va incorporar ara fa 25 anys.