El Museu Castell celebrarà el Dia dels Museus donant a conèixer els seus grafits medievals

Imagen noticia
L’Oficina Municipal d’Escolarització dona suport a les famílies per fer la preinscripció
14 de mayo de 2020
Imagen noticia
Día Internacional contra la Homofobia
18 de mayo de 2020

El Museu Castell celebrarà el Dia dels Museus donant a conèixer els seus grafits medievals

Imagen noticia

El 18 de maig es commemora el Dia Internacional dels Museus, una data que enguany estarà marcada per la crisi del covid-19 i que suposa que molts museus encara estan tancats pel confinament. En aquest context i sota el lema ‘Museus per la igualtat: diversitat i inclusió’, aquesta efemèride es presenta com un punt de trobada per celebrar la diversitat de perspectives que conformen les comunitats i el personal dels museus, així com identificar i superar els perjudicis en allò que mostren els museus i en les històries que expliquen.

El Museu Municipal Castell (MMUC) divulgarà a través de les xarxes socials, en format audiovisual, un dels elements patrimonials més singulars de Rubí: els grafits medievals situats a la primera planta del Castell, dins l’exposició permanent. Datats entre els segles XIV i XV mostren característiques peculiars que els fan diferents a altres de la mateixa època trobats a Catalunya. En primer lloc, estan ubicats a l’estança més gran de l’edifici, un fet poc freqüent, ja que habitualment els grafits en l’època medieval estaven en zones marginades. En segon lloc, la tècnica emprada és de carbó de vinya en comptes de les habituals incisions.

L’obra forma part de la tradició de grafits de les construccions de la zona mediterrània i està protegida per la Direcció General del Patrimoni Cultural, que obliga a conservar i protegir in situ els grafits perquè es puguin conservar i visitar.

D’altra banda, el museu municipal també està fent durant aquests dies una tasca divulgativa, donant a conèixer el Castell, l’ermita de Sant Muç, el jaciment de la plaça del Doctor Guardiet, el pont aqüeducte de Can Claverí o l’era de Ca n’Oriol a través de diversos audiovisuals que publica al web de l’Ajuntament.