El nou edifici de l’institut Torrent dels Alous estarà a punt al setembre per a l’inici de curs

Imagen noticia
Més de 300 persones participen en la Marató de donació de sang de Rubí
16 de julio de 2018
Imagen noticia
Les colles Petits Galzeran i Galzeran consoliden la seva posició al capdavant del campionat
18 de julio de 2018

El nou edifici de l’institut Torrent dels Alous estarà a punt al setembre per a l’inici de curs

Imagen noticia

El nou edifici de l’institut Torrent dels Alous, situat al barri del 25 de Setembre, estarà a punt al setembre. Els prop de 600 alumnes del centre educatiu podran iniciar el curs 2018-2019 en les noves instal·lacions, deixant enrere els grisos i limitats barracons en els quals el centre ha estat instal·lat durant més de 7 llargs anys.

Aquest dimarts al matí, l’alcaldessa, Ana M. Martínez, el director de Serveis Territorials d’Ensenyament del Vallès, Jesús Viñas, i la directora de l’institut, Anna Malonda, han realitzat una visita a les obres, que avancen segons el calendari previst. La segona fase de les obres, que correspon a les pistes esportives i al gimnàs, s’iniciarà un cop retirats els mòduls prefabricats que acollien el centre fins ara i estarà enllestida a principis del 2019. Fins llavors, l’alumnat continuarà fent servir les instal·lacions esportives de l’escola 25 de Setembre.

Ana M. Martínez ha ressaltat la qualitat de les instal·lacions i ha mostrat la seva satisfacció per veure com es fa realitat aquest projecte llargament reivindicat. L’alcaldessa també ha agraït a tota la comunitat educativa del centre i al veïnat del 25 de Setembre la paciència per les molèsties que originen les obres. A més, ha recordat que l’Ajuntament iniciarà a partir del novembre totes les actuacions corresponents a l’adequació dels accessos al centre, una inversió aprovada la setmana passada.

També s’ha mostrat molt satisfet Jordi Viñas: «Es tracta d’un equipament nou que ha estat molt complex de construir per les característiques del terreny, però crec que el resultat és molt bo». El director dels Seveis Territorials d’Ensenyament ha ressaltat especialment la lluminositat de les aules.

Per la seva banda, la directora del centre ha apuntat que el fet d’estrenar nou edifici «és una molt bona notícia per tota la comunitat educativa i també pel barri». «La qualitat la fan les persones i el professorat s’ha adaptat a l’espai que teníem. Ara, amb nous espais, podrem impulsar nous projectes i atendre millor la diversitat», ha avançat.

El nou edifici, amb una superfície total construïda de 4.987 m2, té forma d’U. Les dues primeres plantes inclouen dues ales d’ESO ─cadascuna amb quatre aules─ i una ala mixta on predominarà el Batxillerat, però amb aules de petits grups que utilitzaran els dos cicles. La planta baixa es divideix en quatre ales, cadascuna amb un programa específic: gimnàs i vestidors; administració i despatxos; servei de càtering i cafeteria, i aulari ─amb classes de Batxillerat, aules de desdoblament, laboratori, biblioteca i aula de dibuix─. Per últim, la planta semisoterrani allotjarà aules no reglades, dues aules de música, un laboratori i l’aula de tecnologia. Un porxo, ubicat a la planta baixa, connecta l’accés principal al solar amb el centre de l’edifici, on se situarà el vestíbul d’entrada i l’administració.