El Pla d’atenció a les persones amb diversitat funcional posa sobre la taula una quarantena de propostes

Imagen noticia
La PAH demana mesures urgents per les famílies que s’estan quedant sense habitatge a Rubí
4 de abril de 2019
Imagen noticia
Uns 900 alumnes de les escoles de la ciutat participen a la 7a Cantata Escolar de Rubí
6 de abril de 2019

El Pla d’atenció a les persones amb diversitat funcional posa sobre la taula una quarantena de propostes

Imagen noticia

Després d’anys de treball, l’Ajuntament de Rubí ha aconseguit tirar endavant el Pla integral d’atenció a les persones amb discapacitat i diversitat funcional de Rubí 2019-2022, una eina bàsica per millorar la vida d’aquest col·lectiu vulnerable. Sobre la proposta, que va ser aprovada en el Ple de març per unanimitat, la regidora responsable, Marta García, va explicar que el pla «és una mirada integral, des de tots els àmbits i en totes les fases i edats de la vida de les persones amb diversitat funcional i també des de la perspectiva de les famílies i les persones cuidadores».

El projecte s’estructura en sis eixos diferenciats que pretenen donar cobertura a les necessitats de les persones que tenen diversitat funcional. A Rubí, hi ha 4.079 persones que tenen certificat de discapacitat, un 5,4% de la població.

El primer eix està relacionat amb la inserció i la capacitació postobligatòria. Sovint, les persones amb diversitat funcional tenen molts problemes per incorporar-se al mercat de treball. Per aquest motiu, una de les mesures proposades és la creació d’un servei d’acompanyament i orientació sobre formació postobligatòria. També s’ampliaran les places de Font del Ferro.

En l’àmbit de l’habitatge, el consistori impulsarà un pis compartit per a persones amb diversitat funcional per tal de millorar la seva autonomia, mentre que en l’eix sociosanitari, es revisaran i es catalogaran els recursos disponibles d’atenció terapèutics destinats a persones d’aquest col·lectiu.

Pel que fa a l’eix de l’accessibilitat i la mobilitat, està previst dissenyar un Pla d’Accessibilitat, realitzar millores d’adaptació a les parades de bus i identificar i senyalitzar rutes segures i insegures.
En relació a l’educació, l’Ajuntament promocionarà la figura del vetllador als centres escolars i crearà una aula per a infants amb diversitat funcional a l’escola bressol.

Per últim, en l’àmbit del lleure, els esports i la cultura, es promocionaran els espais de respir per a familiars de persones amb discapacitat.

A banda, es preveu crear una base de dades de les persones amb diversitat funcional, així com fer accions de sensibilització entre els tècnics municipals i la ciutadania.

En els darrers dos anys, l’Ajuntament de Rubí també ha impulsat la Taula de la Diversitat, l’Oficina d’Atenció a la Diversitat Funcional, ha promocionat Font del Ferro i ha publicat un catàleg de serveis i entitats sobre la diversitat funcional.