Tret de sortida a les activitats per celebrar el Dia Mundial de l’Autisme

Imagen noticia
La PAH demana mesures urgents per les famílies que s’estan quedant sense habitatge a Rubí
4 de abril de 2019
Imagen noticia
Uns 900 alumnes de les escoles de la ciutat participen a la 7a Cantata Escolar de Rubí
6 de abril de 2019

Tret de sortida a les activitats per celebrar el Dia Mundial de l’Autisme

Imagen noticia

L’entitat RubiTEA, que ajuda les famílies amb infants i adolescents afectats pel trastorn de l’espectre autista, va donar dimarts a la tarda el tret de sortida de les activitats relacionades amb el Dia Mundial de l’Autisme. La primera activitat va ser una conferència sobre com són les persones afectades per TEA, a càrrec de la presidenta de l’entitat, Esther Martínez, que considera que en els darrers anys s’ha avançat molt en la sensibilització del col·lectiu, però que encara queda molt camí per recórrer. «El 80% de les persones amb trastorn autista no tenen feina i el 47% dels infants pateixen assetjament escolar», va apuntar. Durant aquesta xerrada, a la qual van assistir prop d’una vintena de persones, també es van fer diverses recomanacions bibliogràfiques sobre el trastorn.

La segona de les activitats va tenir lloc el dijous a la tarda a la Biblioteca amb una hora del conte per tal que els infants puguin entendre l’autisme.

L’activitat més destacada programada per l’entitat arribarà aquest diumenge amb la Festa de l’Autisme, que tindrà lloc a la plaça Doctor Guardiet a partir de les 10.30 hores.

La matinal consistirà en una xocolatada amb xurros i coca i en l’organització d’activitats, jocs i tallers infantils. Com ja es va fer l’any passat, les activitats inclouen una cursa no competitiva i inclusiva que porta per nom ‘Corre Corre RubiTEA’. La participació és gratuïta i oberta a tots els col·lectius, però cal inscripció prèvia.

La Festa compta amb el suport de l’Orquestra de la Diversitat de l’Escola de Música Pere Burés, Mimo Chispa, Pallasos Meke Fleke, l’Escola de Dansa Vuit Temps i Ynot Tony Magic i estan previstes actuacions de l’Escola Capoeria Colgate, l’Escola d’Adanubi i la classe de Zumba de Duet Sport, a més del grup Nini.