El Ple desencalla la licitació del contracte de residus i neteja viària

Imagen noticia
L’Ajuntament estudia rescindir la pròrroga forçosa amb el servei de grua
5 de abril de 2019
Imagen noticia
La Banda de Rubí homenatja el món del ferrocarril amb un concert que entusiasma el públic de La Sala
8 de abril de 2019

El Ple desencalla la licitació del contracte de residus i neteja viària

Imagen noticia

El Ple municipal, reunit aquest divendres en sessió extraordinària, ha desencallat la licitació del contracte de recollida de residus i neteja viària. El procés havia quedat aturat després que dijous de la setmana passada Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (C\’s), l\’Alternativa d\’Unitat Popular (AUP), Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) i el Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT) votessin en contra el tràmit per requerir documentació a l\’empresa proposada com a adjudicatària d\’aquest contracte.

En la sessió de divendres, el grup de C\’s ha canviat el sentit del seu vot, fet que ha facilitat la majoria necessària per reprendre el procés d\’adjudicació. Aquesta sessió plenària s\’ha produït després d\’una Junta de Portaveus, celebrada dimecres, en què es va informar els grups municipals de l\’estat actual de la licitació del contracte de recollida de residus i neteja viària i de les conseqüències que podia comportar per a l\’Ajuntament la seva aturada.

Arran d\’aquestes explicacions, C\’s ha decidit canviar el sentit del seu vot mentre que ERC, l\’AUP i ICV han preferit mantenir el seu posicionament contrari al tràmit. El PDeCAT i els regidors no adscrits José Manuel Mateo i María Dolores Marín no han assistit a la sessió d\’aquest divendres.

D\’aquesta manera, el punt que demanava requerir documentació a l\’empresa proposada com a adjudicatària d\’aquest contracte ha estat finalment aprovat amb els vots favorables de l\’equip de govern, format pel Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i el regidor Sergi Garcia, de C\’s i dels regidors no adscrits Jonatan Cobo i Noelia Borque. La resta de grups han mantingut el sentit del seu vot: VR s\’ha abstingut i ERC, l\’AUP i ICV han votat en contra.

Antoni García, portaveu de Veïns per Rubí, ha justificat la seva abstenció pels motius que ja va exposar en el Ple anterior. Per la seva banda, Jordi Muntan, de l\’Alternativa d\’Unitat Popular, ha explicat que qualsevol fase o tràmit d\’aquest procés de licitació tindrà el vot negatiu de la seva formació perquè són contraris a l\’externalització de serveis i perquè qüestionen i desconfien de l\’empresa FCC, que és qui ha guanyat el concurs.

Muntan també ha criticat durament el regidor de l\’àrea de Serveis Centrals, Moisés Rodríguez, per acusar d\’irresponsables a les formacions que havien votat en contra, ja que el procés quedava aturat. El portaveu de l\’AUP va recordar que els grups municipals poden votar lliurement i lícitament el que vulguin i va dir a Rodríguez que \»la irresponsabilitat és seva\» per la gestió d\’aquest tema i la manca d\’informació. L\’AUP va tornar a demanar la dimissió del regidor.

ICV també va mantenir el seu vot negatiu. La seva portaveu, Ànnia Garcia, va insistir que la negativa té a veure amb el desacord de la seva formació amb el plec de clàusules de la licitació i amb la manca d\’esforços del govern per consensuar el plec i el model de gestió pel qual s\’aposta.

Finalment, Xavier Corbera, d\’ERC, també va justificar el vot en contra per no compartir el model i també va criticar al regidor Moisés Rodríguez. \»Considerem també una falta greu les declaracions fetes pel regidor de Serveis Centrals, ningú ens pot amenaçar per votar lliurement\», va dir el republicà.

Rodríguez va entonar el ‘mea culpa’ i va reconèixer que hauria d\’haver explicat més el procés. El regidor també va posar en valor el vot de C\’s per poder desencallar la situació.