Uns 900 alumnes de les escoles de la ciutat participen a la 7a Cantata Escolar de Rubí

Imagen noticia
L’Ajuntament estudia rescindir la pròrroga forçosa amb el servei de grua
5 de abril de 2019
Imagen noticia
La Banda de Rubí homenatja el món del ferrocarril amb un concert que entusiasma el públic de La Sala
8 de abril de 2019

Uns 900 alumnes de les escoles de la ciutat participen a la 7a Cantata Escolar de Rubí

Imagen noticia

Un total de 895 alumnes de 4t de primària de pràcticament totes les escoles públiques i concertades de la ciutat han participat aquest divendres al matí a la 7a Cantata Escolar, que ha tingut lloc a l’amfiteatre del parc del Castell. Les famílies dels infants han omplert les grades de l’auditori per a aquest espectacle, que també ha comptat amb l’assistència de l’alcaldessa, Ana María Martínez, i del director dels Serveis Territorials d’Educació de la Generalitat, Jesús Viñas.

Sota el títol ‘La sardana se’n va de viatge’, els nens i nenes han interpretat un total de nou cançons de diversos gèneres musicals, amb l’acompanyament musical d’intèrprets de l’Escola Municipal de Música Pere Burés. Entre els temes que han interpretat hi havia ‘Els mitjons’ (sardana), ‘Rap de la música’ (rap), ‘L’arc de Sant Martí’ (balada), ‘Dipy dua’ (country), ‘Natura’ (swing), ‘Tango del poll’ (tango), ‘La garota d\’Ipanema’ (bossa nova), ‘Pa amb tomàquet’ (havanera) i ‘Rània’, la música (rumba).

La funció d’aquest divendres ha estat una reposició d’una producció pròpia, que ja es va representar l’any 2014 al pavelló de La Llana. Laia Borràs, mestre de l’Escola Joan Maragall, ha estat l’encarregada de dirigir la coral, mentre que la maleta viatgera que ha servit de fil conductor de l’espectacle és obra de l’alumnat d’expressió plàstica de l’Escola d’Art i Disseny edRa.

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha explicat que la Cantata és una forma d’homenatjar tota la comunitat educativa. Per Martínez, les famílies fan un esforç per assistir al concert, malgrat ser dia feiner i l’hora, per gaudir de l’actuació dels infants «i això és important, perquè suposa un reconeixement a les escoles i a tota la comunitat educativa».

La proposta d’organitzar una Cantata Escolar va néixer dels professors i professores de música de les escoles de Rubí, que es van inspirar en els moviments Cantània, un projecte d’òpera participativa per a alumnes de primària. Els nens i nenes dels diferents centres participants treballen a les aules un repertori musical que després interpreten en un gran concert conjunt.