El portal de Transparència rep només una vintena de peticions durant el 2017

Imagen noticia
El Bòjum recollirà els xumets dels infants que ja s’han fet grans per lliurar-los als Reis
3 de enero de 2018
Imagen noticia
El film d’espies ‘Kingsman’ tanca el cicle de cinema
5 de enero de 2018

El portal de Transparència rep només una vintena de peticions durant el 2017

Imagen noticia

El portal web de Transparència de l’Ajuntament de Rubí ha rebut 19 peticions d’informació durant el 2017, davant les 5 que va rebre el 2016.

El lloc web https://transparencia.rubi.cat ofereix als ciutadans rubinencs una gran base de dades amb múltiple informació sobre el funcionament de l’administració local, com ara el pressupost municipal, informació sobre convenis, contractes i subvencions, sobre l’estructura organitzativa de l’Ajuntament, els plans estratègics o la despesa en publicitat institucional, entre molts altres documents.

En l’exercici que acaba de finalitzar, el servei va rebre 19 sol·licituds d’informació, de les quals es van admetre un 68%. La majoria de les demandes d’informació estaven relacionades amb sol·licituds d’informació administrativa (5), informació sobre la via pública (4), dades estadístiques (3) o ajuts (3). També es va fer una pregunta relacionada amb la contractació i tres dins de la categoria d’altres. Pel que fa al temps de resposta, 17 es van contestar dins dels terminis i 2 fora de termini; i la majoria es van produir entre els mesos de febrer i setembre.

Pel que fa a les 5 demandes d’informació del 2016, dos estaven relacionades amb el cens d’animals de companyia, una sobre els ajuts al lloguer, una altra sobre l’ús del portal de Transparència i l’última sobre la situació contractual i la remuneració d’un treballador de l’Ajuntament.

Dret a la informació
El dret a la informació pública està recollit per la llei de transparència, accés a la informació pública i bon govern des del desembre del 2014 i dictamina que totes les persones majors de 16 anys hi tenen accés de forma gratuïta. Les consultes sobre informació pública es poden fer en línia o bé de forma presencial a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC).

Segons un estudi de satisfacció ciutadana i coneixement de la ciutat de Rubí elaborat a la primavera del 2017, un 26% dels enquestats desconeix si l’Ajuntament és o no transparent, mentre que un 35% considera que el consistori té un índex de transparència normal. Un 26,5% determinen que l’Ajuntament és poc o gens transparent, mentre que un 12,5% consideren que la transparència de l’administració local és bona o molt bona.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *