El Procicat posa en marxa noves mesures per prevenir el contagi de coronavirus

Imagen noticia
Una desena de farmàcies col·laboren en una campanya solidària pel càncer de mama
19 de octubre de 2020
Imagen noticia
El Cicle Gaudí porta divendres a La Sala el documental ‘¿Puedes Oírme? sobre l’escultor Jaume Plensa
21 de octubre de 2020

El Procicat posa en marxa noves mesures per prevenir el contagi de coronavirus

Imagen noticia

L\’augment de l\’índex de contagi a Catalunya ha provocat que el Procicat hagi decidit endurir les mesures per frenar el contagi de covid-19. Entre aquestes noves mesures, que han entrat en vigor aquest dimarts, hi ha la suspensió de les activitats cíviques i comunitàries presencials, un fet que afectarà diverses activitats que estaven programades per als propers dies a Rubí. Queden excloses d\’aquesta mesura les activitats relacionades amb el lleure educatiu o els programes socials.

Una altra mesura que ha entrat en vigor avui és la reducció de l\’horari de comerç dels establiments de 24 h, que no poden obrir entre les 22 h i les 7 h. Aquesta restricció s\’ha pres per mirar de reduir els botellons que els joves habitualment fan el carrer, especialment durant el cap de setmana.

Ban de l\’Ajuntament
L\’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, ha emès un ban en el qual fa una crida \»a la solidaritat, la col·laboració i la responsabilitat ciutadana per evitar contagis i rebrots de covid-19. El text també fa difusió de les mesures especials en matèria de salut pública i afirma que actuarà \»amb fermesa davant l\’incompliment de les mesures de seguretat obligatòries\». Per aquest motiu, s\’ha establert un sistema de coordinació entre la Policia Local, Protecció Civil i les agents cíviques per incrementar els controls als espais de la ciutat on s\’han detectat concentracions de col·lectius que no compleixen les mesures obligatòries.

A més, seguint les instruccions del Procicat, l\’Ajuntament ha anunciat que tancaran els tres centres cívics de la ciutat: el de Can Fatjó, Ca n\’Oriol i el Pinar. La Torre Bassas romandrà oberta perquè ofereix programes de suport juvenil.