El professor universitari Ramon Franquesa parlarà sobre la ‘motxilla austríaca’ a l’assemblea de pensionistes dels dimarts

Imagen noticia
L’AUP inicia una petició a Change.org per recuperar el camp de golf com a parc públic
12 de noviembre de 2019
Imagen noticia
Activitats de TRI-A per la Setmana de la Ciència
14 de noviembre de 2019

El professor universitari Ramon Franquesa parlarà sobre la ‘motxilla austríaca’ a l’assemblea de pensionistes dels dimarts

Imagen noticia

La propera assemblea del Movivment per unes Pensions Dignes de Rubí, que serà el dimarts vinent a les 10.30 hores a la plaça Pere Aguilera, comptarà amb la participació de l’activista i professor d’Economia Mundial de la Universitat de Barcelona Ramon Franquesa, qui explicarà què és la ‘motxila austríaca’, un sistema que creu que es podria aplicar a Espanya.

Per als pensionistes, aquest sistema que acompanya el treballador al llarg de la seva vida laboral amb aportacions per part de l’empresari a un compte d’estalvi i que pot ser rescatat en cas d’acomiadament o en el moment de la jubilació, és «una nova reforma laboral encoberta» i un tema d’interès per a tothom, els ja jubilats i els que encara estan en actiu.

Mobilitzacions
Durant la trobada d’aquest dimarts, es va convocar a la ciutadania a manifestar-se aquest diumenge 17 de novembre contra la Llei Aragonès a Barcelona. La sortida des de Rubí serà a les 11 hores des de l’estació de Ferrocarrils. A més, es va explicar que ja es treballa per coordinar-se amb altres assemblees per participar en una mobilització d’àmbit estatal prevista per al pròxim 16 de desembre.

També dimarts vinent es concretarà dia i hora per realitzar de nou una manifestació a Rubí.

Trobada amb l’alcaldessa
La setmana passada els pensionistes van entrar una instància a l’Ajuntament demanant una entrevista amb l’alcaldessa per parlar de les persones grans que viuen soles i els recursos de l’Ajuntament per atendre aquestes persones. També es vol plantejar alguna forma de col·laboració entre l’Ajuntament i el Moviment per a unes Pensions Dignes. Segons van explicar, encara no han rebut resposta a la seva petició i no tenen data i hora.